4 punkter som inspirerar mig just nu

Några handarbetsrelaterade och några andra - här kommer en liten lista på saker som inspirerat mig i veckan, utan inbördesordning.


Stick podcasts

I början av veckan kom jag in på youtubesidan Sticklingar podcast efter att Victoria taggat dem på instagram, en podcast i videoformat där Josefine och Linda visar upp vad dom stickat färdigt på senaste, vad dom stickar på nu och en massa garn-nördande, lite färgning och allmänt snack om stickning. Att klicka igång podcasten om kvällarna när jag själv satt ner med min stickning i soffan har varit mysigt, som att vara på en träff med mitt stickgäng, som jag knappast kommer kunna ordna nån träff med på väldigt länge. Så alla ni som stickar rekommenderar jag verkligen att klicka igång ett avsnitt som sällskap!

Eventuellt har jag plöjt igenom alla avsnitt utgivna hittils redan och börjat kolla på andra svenska stick-poddar också...


Sensommerslåom

Tröjan jag stickat på den senaste veckan. En modell precis i min stil, stickorna har verkligen jobbat hela veckan för att få den färdig, men på samma gång har jag verkligen njutit av processen, längesen en modell jag stickat åt mig själv inspirerat mig så mycket. Mönstret finns ännu bara på danska så den delen har inte varit helt oproblematisk, men nu är jag igenom mönstret och snart ska jag nog lägga upp till en svalare version till sommaren.

Sen jag började sticka tröjan har jag också tänkt rätt mycket på mina mindre lyckade stickningar som hänger i garderoben, de jag stickat åt mig själv som jag inte alls blivit nöjd med av den orsaken att jag slarvat med provlappar och passform, det är många tröjor som jag faktist bestämt mig för att riva upp och sticka om - och det mina vänner är verkligen olikt mig, haha! Jag tycker jag har mognat väldigt mycket i min stickning den senaste tiden och svängt det till kvalitét framom kvantitet, som ju gällt tidigare. Det ska bli roligt att fokusera på att justera tills jag är 100% nöjd istället för at godkänna en halvdåligt plagg som åker i "hemma-korgen".


Cal och Kal


För nån som inte handarbetar är dessa nog väldigt främmande ord, haha! Crochet along och knit along betyder de två förkortningarna och till min stora glädje är både Lee på Strömsö och Veronica, ni vet Garnknuten, igång med dessa nu från 1 April.


I Strömsös Kal stickas en luftig sjal, eftersom att en av mina projektpåsar innehåller just en sådan blev jag inspirerad att plocka fram den och försöka få den färdig nångång. Den stickas i ett handfärgat lyxgarn och blir fantastiskt mjuk och fin, men i lace tjocklek och med stickor 2,50mm går det inte supersnabbt. Men inspiration att ens plocka fram den har jag inte haft på väldigt länge, så tack för det, Lee!


Veronicas crochet along är mer som en mysterie-virkning, där vi deltagare får en ny mönsterdel varje dag, utan att exakt veta hur hela figuren kommer se ut när den är färdig. Jag har släpat efter de tre första dagarna eftersom jag ville får färdigt min Sensommeslåom- kofta, men idag satt jag igång med virkningen och tänkte virka ikapp mig så jag inte råkar se några sneakpeaks före jag öppnar de nya mönsterdelarna. Så roligt att hänga med när så många andra också virkar på samma figur! Här kan du läsa mer om garnknutens spring-CAL.

Matlagning

Nånting så nödvändigt som matlagning inspirerar mig jättemycket just nu. Det är en av de få sakerna jag väljer att slita min kropp för(när jag väl gör nånting som jag inte direkt "måste" behöver det vara värt det, för efteråt är jag så sjuk i kroppen så jag helst vill sova bort smärtan, olika dagar sämre och bättre förstås) sen behöver jag koka lunch åt mig, Charlie och Anton om dagarna men då fokuserar jag på att göra mat som går snabbt så kroppen inte tar så mycket stryk.

Så när vi snackar matlagning är det inte mycket tråkig mat som jag satsar på. Det är verkligen högt på min lista över glädjemoment i vardagen just nu att ställa till med en riktigt god middag med fin dukning, det är liksom värt foglossningen och samandragningarna. Jag njuter verkligen av mina gravid-smaklökar om vi säger så!

Idag fixade jag uunifetapasta med vitlöksbatong till lunch, aah så gott det var med lite medelhavssmaker, nästa gång ska jag nog prova receptet med lite ändringar.

Det var några punkter av det som inspirerar mig just nu, vad inspirerar dig?

Jag har så ootroligt mycket jag skulle vilja göra just nu, men tacksam över att jag kunnat acceptera att det inte är tid för det, kroppen behöver vila.

Gillar

Kommentarer

Malinskriver
Malinskriver,
Vad är det för garn du använt till koftan? Vilket garn använder du till den hemliga amigurumin? 😊
Tack för tipset om podden, kan behövas i dessa coronatider som höggravid 😊
nouw.com/malinskriver
Cindyekman
Cindyekman,
Till koftan har jag använd Nord och Kidsilk(båda från drops) och stickor 4,0. Till Cal'en kör jag på drops Saffran 👍🏼 Ja minsann, heja oss! 🤰🏼
nouw.com/cindyekman
Fina Christina
Fina Christina,
Tack för tipset om stickpoddarna. De ska jag kika närmare på. 😊 Just nu är jag inspirerad av alla vackra tröjor som en kan sticka. Jag sitter nästan dagligen och surfar inspiration till en ny tröja åt mig. Har ju stickat några sen tidigare och är lite som du, för lat för att provsticka osv. så alla har ju inte blivit jättebra. Men nu tänkte jag försöka satsa. Annars så inspirerar påsken mig otroligt mycket i år. Har äntligen energi att sätta på den högtiden!
finachristina.fi
Cindyekman
Cindyekman,
Kul, hoppas du fastnar för dem också! Så kul att ha nu i dessa tider! 😊 Jaa det är så roligt att sticka också då man förberett så bra! Påsken är så fin, sörjer nog lite att int kunna umgås med familjerna, men det kommer ju fler år som tur! 😊 Hoppas ni får en fin helg! 💕
nouw.com/cindyekman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229