Äppelkaka från sjuksängen

…och så bröt sjukdomen ut. En vecka klarade jag mig iallafall.
I helgen ska vi fira en nybliven trettioåring, så tills det ska sjukdomen vara borta härifrån.
Fia ligger och gosar med huvudet på mitt bröst, helt klart bäst med att ha hund, alltid nån som gosar med en när man är sjuk.  Minst lika mysigt när Egon bökar omkring i magen. ♥

Igår nämnde jag ju att jag rörde ihop en äppelkaka av några äpplen som inte riktigt var odlade för att ätas. Som tur blir alla äpplen goda efter ett varv i ugnen. Kan inte komma över hur enkelt det är att baka med KitchenAid, allt går så snabbt och utan att tänka står man där med poröst vispade ägg utan att man lagt ner så mycket tid på det. En annan köks-grej som jag nu i efterhand inte vet hur jag klarat mig utan är denna. Köp en sån!

blogg-1157

Äppelkaka i långpanna

4 st 
ägg
4 dl strösocker
5.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör el margarin (smält)
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
7 st äpplen ( eller mer)

1. Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.

2. Vispa ägg och socker poröst.Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål.Smält smöret.Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.

3. Smöra och bröa en långpanna 30×40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.

4. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kakan kallna.Skär den i bitar. Efter önskemål. Går bra att frysa.

blogg-1161

2

Leave a Reply

Your email address will not be published.