BB uppdateringar och tovade små djur

Då hade vi måndag igen!

Vi har hållt oss hemma hela helgen efter Charlies förkylning och passat på att få lite grejer gjorda inför nästa helgs festligheter. Min lillkille är inte så lite längre, Charlie fyller tre hela år och det ska minsann firas!

Igårkväll skrev jag i vanlig ordning veckans matlista och inköpslista och en skild sida för vad vi behöver köpa i kalasväg. Det blir min vanliga, fantastiskt goda tårta, tänkte prova på sockermassa för första gången också. Får se ifall det åker i roskis före vi är klara.

Det är inte bara Charlies födisdag denhär veckan, vi har under dagen fått uppdateringar från BB, så fler födelsedagar i familjen lär det bli denhär veckan. Så spännande!

I helgen fastnade jag verkligen med virknålen i handen. Det blev två mobiler till presentskåpet, den andra elefanten har Charlie bäddat mer i nån vrå mina ögon inte når men nog ska de väl dyka upp så småningom..

Gratis mönster
till elefanten hittar du här och molnet här.

Vi har haft en riktig pyssel-eftermiddag här, barns energi efter dom varit låga några dar är inget att ta lätt på.

Charlie tycker helt klart bäst om när jag pysslar med honom, han sitter inte speciellt länge och t.ex ritar jämfört med om jag också sitter och rita vid bordet. Så därför brukar jag sitta på stolen brevid och pyssla med mitt sålänge han ritar, målar eller klottar med trolldeg - en eftermiddag går väldigt snabbt när vi sätter oss ner och pysslar.

En längre tid har jag haft en låda fullproppad med tovningsull i farstun. I helgen när vi rensade där fick jag äntligen sorterat ullen och lag undan lite att skänka bort av de färger som fanns mycket av. Idag fick jag en tanke på om inte en mirakelsvamp skulle funka som tovningsmatta/nåldyna till tovningen, tidigare har jag provat med helt vanligt madrass-skumgummi och det funkade inte länge före det började smulas, mirakelsvampen gick hur bra som helst! Yay!

Testade göra lite djurhuvuden att fixa nån gullig dekoration av. Väldigt mycket lättare än sist jag provade med dåligt underlag.

Lite filtade kulor i våriga färger provade jag också få ihop, ska prova lite snabbare tillvägagångssätt i veckan och se hur det blir. Kulorna ska jag fixa lite presenter av har jag tänkt, ni ska få se sen i nåt skede. Spännande dethär med tovning, finns så många tillvägagångssätt att ta till.

Nu ska jag försöka få middag i ugnen före Anton kommer hem från jobbet, dagens mest tålamodsprövande stund. Haha. Vi hörs!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229