Cindy & julkalendrarna

Julkalendrar. Som resten av jultraditionerna ligger dessa mig väldigt varmt om hjärtat. Både fysiska versioner och ur tv-rutan. Jag har väldigt många favoriter från TV'n, de flesta från mina unga år minns jag egentligen inte, men tyckte ju då att dom var fantastiskt bra, när jag provat kolla på nån av dem i efterhand så är handlingen ju lite halvtaskig t.ex När karusellerna sover(1998), men så har vi ju förstås guldkornen Pelle Svanslös, Mysteriet på Greveholm (!!!), Julens Hjältar, alla dom tre har jag sett flera gånger i vuxen ålder, and they are good.

Julkalendrarna som visats efter 2000 som jag verkligen tyckt om är: -Dieselråttor och sjömansmöss 2002 -Lasse-Majas detektivbyrå 2006 -Tjuvarnas jul 2011 -Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst 2012 -Selmas saga 2016

Iår visas Storm på lugna gatan, med bl.a Cissi Forss som skådespelare, vi ska absolut kolla, hoppas vi får in en TV tills dess, känner att det vore rätt mysigt att se Julkalendern nermyst i soffan under en filt med lilla Charlie, verkligheten lär väl vara att Charlie står och slår en bil i golvet hehe.

Fysiska julkalendrar är ju också en kinda big deal här. Ingen december går förbi mig utan åtminstone en kalender, gärna en med choko förstås. Förra året gjorde jag en kalender åt mitt fadderbarn Lo bestående av ett pussel och klistermärken bland annat, man får ju gå till nästa i raden sålänge ens egna barn är för unga att förstå konceptet, haha!

Iår har vi beställt en Pixi-kalender åt Charlie, osäker på om han kommer pussla ihop att vi ska öppna en lucka om dagen dock, sen så har vi ju Buu-kalendern vi fick igår. En Kinderklender ska jag nog köpa åt mig själv ännu, då kan jag tycka att det räcker. Anton brukar få en såndär liten chokokalender av min mamma då hon tycker synd om honom när jag sitter med mina maffiga kalendrar, haha.

Vad har ni för relation till julkalendrar?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229