Curly Girl-metoden

Hej på er!

Huh, satt mej just ner i soffan efter en kväll med städning, organisering och bakning. Sålänge jag varit sjuk har vi inte riktigt hunnit med kaoset här, men nu är stugan på bättre sidan inför helgen - skönt!

Idag berättade jag på Instagram stories att jag påbörjat Curly Girl metoden, ni var måånga som ville veta mer, vilka produkter jag har och hur det riktigt fungerar med CGM. Lite vill jag poängtera att det är en halv vetenskap med Curly Girl, mycket beror på hurudan hårkvalité du har, vilka produkter som passar din hårtyp och vilka ämnen som inte fungerar med metoden, så ifall du vill börja rekommenderar jag dig att först gå med i facebook-grupper för att få bäst resultat. Med det sagt ska jag nu berätta hur jag körde igång!

Före last-wash fotade jag mitt hår, som ni ser är det ganska vågit redan nu, så jag tror att jag kommer få riktigt fint resultat bara jag orkar härda ut och prova mig fram! Jag hade inte duschat på två dagar och haft håret i knut lite till och från.

Så börjar du:
(jag tar gärna emot rättningar i kommentarsfältet mvh. nybörjaren)

1. Köp produkter med hjälp av curlybot.com, dit kan du kopiera hela innehållsförtäckningen för att se ifall produkterna är Curly Girl-approved. Jag köpte mina produkter vid Tokmanni.

2. Last wash. Före du kör igång ska du tvätta håret en sista gång med ett schampoo som innehåller sulfater(detta tvätta bort all silikon du har i håret från förr) shampot får ej innehålla silikoner. Som last-wash schampo kan du kolla de schampon du har hemma, dom kan funka. Direkt efter jag gjorde last-wash påbörjade jag Curly Girl- metoden.

3. Så duschar du: massera/knip in balsam i hela håret, med hjälp av fingrarna eller en bredtandad kam reder du ut håret. Lägg i en inpackning och låt den verka typ 5 minuter. Rufsa aldrig håret. Det finns schampon som är Curly Girl-approved, jag själv har inte köpt någon ännu utan tänkte försöka utan först.

4. Det finns en rad olika metoder hur man låter håret torka. Jag gjorde något som så vackert kallas plopping, vilket betyder att man först kniper ut vattnet i en t-shirt eller microfiber-handduk(EJ frotté det torkar ut håret för snabbt och ger mer friss) släng sen håret framåt och ta linfrögel(mer om det några stycken ner) eller hårwax i händerna och knip upp håret mot hårbottnet tills hela du börjar anan lockarna och fördela linfrögelen på samma sätt jämnt i hela håret.
Lägg sen ut en torr t-shirt framför dig på en plan yta, fortfarande framåtlutad lägger du hela frillan på t-shirten så håret sen hamnar direkt på huvudet när du knyter upp t-shirten runt huvudet.

Bara detta är en hel vetenskap som ni ser, när man börjar kolla i grupperna och på nätet kommer det såå mycket information på en gång så jag tänkte ändå att jag kunde samla "grunderna" i lite mindre text åt er som är intresserade att prova.

Pågrund av copyright delar jag inga före & efter bilder av andra här på bloggen, men sök på google som kommer det massa upp, också hår som varit nästan rakt vid start har börja lockat sig otroligt fint!


Produkterna jag har valt att börja med är XZ koivunmahala balsam och Garnier respons yoghurt hairmask. I vårt Citymarket fanns en helt skilld hylla markerad "Curly Girl" det tyckt jag var superfestligt, haha!


Bilden här ovanför är min första batch linfrö gel. Den gör du genom att koka 2 msk hela linfrön med 2,5dl vatten ca. 15 minuter på medelhög värme. Sila bort fröna genom t.ex strumpbyxa, gelén används vid stylingen efter dusch.

Snabb info:

-Det jag(och de flesta andra gissar jag) vill få ut av metoden är definierade, välmående lockar - att sluta plåga håret med värme.

-Alla kan köra curly girl. Sen varierar det slutliga resultatet mycket såklart, men dom menar att alla har något slags "curl pattern". Med hjälp av olikt proteinrika produkter osv kan en hel massa grejer hända med frillan!

-Kolla efter silikon, sulfater och alkoholer - dessa får produkterna ej innehålla! Ännu en gång - använd curlybot.com.

- Borsta aldrig det torra håret! Kamma försiktigt, helst med fingrarna i duschen endast ...använd inte heller plattänger, locktänger etc.

-Det tar tid! Sex månader har jag tänkt hålla ut, det verkar vara en ganska almmän tid för att håret ska visa sin fulla potential. Håll tummarna att jag orkar det säger jag bara.

-Stylingen är a och o. Det kan man tycka att är lite tidskrävande, men sen när man vet vilka metoder man kan ta till osv tror jag det kommer gå av bara farten - och kommer vara värt det. Mvh. permanentat håret när jag var 10-12år med Karin Mannerström som hairgoals.

Kolla in mina händelser på instagram för att se hur mitt hår såg ut efter Last wash & första stylingen!

Let's do diiis!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229