Den avslutande julhelgen och ispremiär

Hej på er!

Hoppas ni haft en fin mellandagshelg. Som ingen kan ha missat blev vi bjudna på rejäla minusgrader i helgen, underbart väder! Så glad man kan bli över köldbitna kinder.

Vi har spenderat helgen, och hela veckan sen jul, hemma i lugnet med några instickare till vänner och svärisarna. Efter julafton fick jag ett rejält bakslag och kroppen sa ifrån, jag har mest stickat och gjort sånt jag haft lust med sen dess, tänker att jag städade så jag har ett halvår inneståwende före jul ändå... Tänkte köra en skild preggo+update o veckan så vi tar krämporna då istället.

Under lördagsförmiddan hann vi köra runt till varje rink i Kokkola för att söka is, utan lyckat resultat hamnade vi efter varsin pizza i magen vid ishallen istället, vilket visade sig vara den bästa lösningen för en pinfärsk nyböjare som Charlie. Han fick skidskor av sin fadder Benjamin, Antons bror, i julklapp, efter att han gått runt med dem och pratat om att skrinna några dar tyckte vi det var dags! Anton har inga skidskor så jag var med honom på isen, och som han gillade det!

Ställningen han skinnade med var perfekt för första gången så att vi fick skrinna mycket fast han inte alls snappat upp hur man gör med ben och fötter, nästa gång fokuserar vi mer på hur vi så småningom ska kunna skrinna utan att hänga över ställningen. Tips mottages tacksamt!

Efter skinningen styrde vi näsorna mot Jakobstad och en varm bastu. Livet kändes minsann komplett efter skrinningen, varm choklad i varsin kopp på trappan & bastukväll med hela familjen. Charlie har verkligen börjat tycka om bastubadande under hösten och kommer alltid väldigt entusiastiskt springade när vi nämner bastu, hoppas vi snart orkar ta tag i vår egen bastu också. Bastu, hårinpackning och övernattning hos mina föräldrar, det kallar jag en bra ekvation.
Under lördagskvällen började jag sticka på ett önskemål jag fick av min systerdotter som fyllde år i söndags, en stickad tröja till hennes nya docka, sagt och gjort, en blå omlottkofta med knytband blev färdig nästa dag, med en timme till godo före kalaset började tillochmed! Den fastnade aldrig på bild, med mottagaren var nöjd.

Pippikalaset var roligt som alltid på kusinkalasen och vi fortsatte kvällen med alla kusinerna hos mamma och pappas med mat och lek med nästan alla kusinerna. Klockan åtta packade vi oss i bilen och Charlie slog fast ögonen före vi kört ut ur stan.

En mysig helg som avslutning på vår väldigt lugna julledighet. Idag är Anton tillbaka på jobb och vi har lite ärenden att springa på och en julklappsleverans på kommande.

Hoppas du får en fin måndag!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229