Dethär med att bli storebror

Innehåller affiliate-länkar

Hej på er!

Vi har haft en riktig mysdag här hemma denna tisdag. Vi (läs Charlie)har byggt kojor, lekt kurragömma och begravt mig med leksaker sålänge jag låg på soffan fram tills lunchen skulle fixas. Är så otroligt trött på förmiddagarna nu, småste komma ihåg att hämta järndroppar från apoteket imorgon!


Nånting annat vi spenderar dagarna med är våra nya böcker. Före julen hann jag snabbt som blixten reservera tre böcker på en facebook-loppissida, alla var dom splitternya, böcker om att få ett syskon. Under mellandagarna fick Charlie också en bok av hans tant-Lotta, min vän sen högstadiet, från Minbästabok.se som är personaliserad och heter "Charlie blir storebror" den gillar vi väldigt mycket!


Charlie gillade boken Snart har vi en baby! av Gunilla Hansson(adlink) från första stund, det är också den boken av dessa tre som jag själv gillar bäst. Numera vill han mest bara läsa baby-böckerna, och sen han fått se illustrationerna och jag fått saker och ting förklarat för honom med hjälp av böckerna har han på ett helt annat sätt börjat prata om syskonet i magen, som om han börjat förstå det påriktigt. Han smeker ofta på min mage och pratar med lillen där inne, sjunger osv.

Ifall du funderar på att köpa bli-syskon-böcker rekommenderar jag verkligen boken från Minbästabok.se eller Snart har vi en baby! dom tar upp de mest nödvändiga faktan enkelt förklarat inbakat i en story med inslag om storasyskonets känslor som kan komma i och med förändringen och poängterar att babyn kommer växa och inte förbli en liten baby.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229