Detta ska du tänka på - gravidkläder edition!

Inlägget är ett samarbete med NA-KD.com


Hej på er!

Idag har jag tänkt dela med mig av mina allra vassaste tips när det kommer till gravidkläder. Som ni vet har jag under mina graviditeter ändrat väldigt mycket i kroppen, jag samlar vätska i massor och är väldigt orörlig, så för mig ska gravidkläder vara bekväma, växa med mig vartefter kroppen ändras och magen växer, komma till användning efter graviditet och vara smickrande. Här kommer dom, det du ska undvika, vad du ska söka på och framförallt, vilka plagg som du kommer tacka dig själv att du införskaffat inför de otaliga amningsstunderna som kanske väntar.

Förutom en massa bra tips så bjuder jag också på rabattkoden Cindyx20 som ger hela 20%(!) som gäller allt normalprissatt på NA-KD's sida en vecka från idag! Dessutom med klimatkompenserad leverans över hela världen.


Jag är så glad att detta samarbete med NA-KD kom just nu. Magen, okej hela omkretsen, börjar vara så stor nu så jag verkligen behöver vara kreativ och lägga ner lite betänketid för att få till snygga outfits. Hela gårdagen gick jag runt i min nya klänning här hemma och kände mig SÅ fin, första gången på två veckor. Det är nånting med nya kläder, känslan ni vet. Sen att jag bara går med dem hemma för tillfället är en annan femma, haha.Hursomhelst. Här kommer dom, mina bästa tips när du ska köpa gravidkläder som ska funka också de sista veckorna.


1. Ribbat, ribbstickat. Oavsett om det är en tunika, klänning, leggings eller kjol. Ribbstickat töjer sig otroligt mycket, och till skillnad från slätstickade elastiska material som kommer de ribbstickade(i de flesta fall) går tillbaka till sin ursprungliga form efter tvätt. Min nya beiga klänning är ribbstickad och fantastiskt skön, men framförallt väldigt smickrande. Dehär typerna av klänningar älskar jag verkligen att bära när jag är gravid.

Här hittar du min klänning! Den finns också i svart. Sök på "Ribbed dress" på NA-KD's sida, det finns otroligt många fina liknande i perfekta längder.

2. Längden. När det kommer till längd på klänningar, tröjor, kjolar så gäller det att komma ihåg att plaggen och behöver extra tyg på längden, inte bara bredden. Du som är gravid har säkert märkt att vanliga tröjor börjar bli väldigt korta vartefter magen växer. Därför går de flesta vanliga tröjor bort och ersätts med tunikor för mig del.


Med kjolar, t.ex plisserade kjolar älskar jag - dom flesta funkar även i vecka 39, både som gravid och icke gravid använder jag mina väldigt mycket, men se till så du väljer en kjol eller klänning i midi-längd, oavsett material. Kortare kan funka fram till vecka 30 eller så, men sen börjar det bli lite varning för flash ifall du vill att kjolen ska gå över hela magen och täcka det som täckas bör...


3. Omlott. En sak att tänka på redan under graviditeten är att förbereda garderoben på amningsvänliga, fina, plagg. Jag är inget fan av enkla amnings t-shirts av den anledningen att de verkligen inte passar med resten av min garderob, jag är helt enkelt inte nån t-shirt och jeans kind of gal. Därför satsar jag på många omlottröjor, omlottklänningar, wrap-linnen. Dom är snälla mot ömma bröst eftersom dom för det mesta går att justera så spända man vill ha dem.


När det kommer till amning så behöver brösten verkligen vara lättillgängliga i början för att inte krångla till amningen mer än det behövs, därför föredrar jag att kunna dra fram bröstet snabbt istället för att böka fram dem underifrån tröjan, vilket funkar riktigt bra också sen när barnet blivit några månader äldre och förhoppningsvis fått en gnutta mer tålamod när tuttarna ska langas fram.Kjolen tog jag i största storlek som fanns, 44. Den har gummiband i midjan så den lär bli mycket använd också efter graviditen. Klicka här för att komma direkt till den, finns i flera färger och mönster!

Den vita omlottröjan är 50% bomull och 50% akryl, känns väldigt sval mot vad jag hade förväntat mig - super under sommaren! Klicka här för att komma direkt, finns i fler färger. Rymlig i storleken!

Sist men inte minst kunde jag inte slita mig från denhär fantastiskt fina tröjan. Tänk er med ett par slita jeans till hösten och som ytterplagg under våren. Så otroligt gosig i ullblandning. Här hittar du den!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229