DIY - ampelbindning

Till bröllopsdekorationerna hade jag, som ni ju redan såg, bundit lite olika ampel-binderier, som jag nu tänkte visa er grunderna till. Det är mycket enklare än man tror, iallafall sålänge man har något att binda runt!

Du behöver -limpistol -nångon slags band -burk eller kruka -en gnutta tålamod

Börja med att göra fastsättningen. Bestäm hur invecklat du vill binda, och därefter lägg så många band du behöver. Fler band - mer invecklat. Behöver dock inte vara jämnt antal.
Jag jobbade med fem band, det blev riktigt lagom! Sätt en extra knut vid varje band.
Då börjar du med att ta ett band från var klunga och bind ihop dem så dom blir till en trekant. Här kan man ju välja om man binder dem en gång eller till en knut, knut var nog pikulite snyggare....
Upprepa hela varvet runt.
Sen gör du precis samma sak på nästa varv.
Kom ihåg att spänna emellanåt så att det inte blir för löst. Detta går dock att göra i efterhand om du inte lagt knutar!
Vänd på steken för enkelhetens skull och bind det sista varvet.
Limma fast med limpistol. Jag valde också att dölja banden genom att limma fast dem runt bottnet, helt snyggt det också!
Tadaaa! Sen i sommar ska jag göra hängande amplar med träkulor och grejjer, men dessa ska ju stå på bord så det får räcka såhär. När du bemästrat detta jan du ge dig ut på djupare vatten och prova på lite variationer!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229