DIY - placeringskort i vattenfärg

Till bordsplaceringarna visste jag tidigt att jag inte vill ha nått som liksom drar ner hela bordsdekorationen. Nånting snyggt, lite extra som ger en liten Pinterest-feeling. Efter att jag hitta dessa på pinterest var jag fast! Helst skulle jag göre en dip-dye på alla placeringskort, men det har vi inte riktigt tid med så det skippar vi.

Till allt med vettenfärger/akvarellfärger så sparar du mycket tid och irritation om du köper akvarellpapper som tål att blir nerblött utan att börja bukta utåt, men finns det inte hemma kanske du kan få lite hjälp från detta inlägg.
Börja med att tejpa fast ditt papper på en plan yta, en bricka eller rakt på bordet.
Börja sen med att skumma upp tjock färg från dina vattenfärger och börja måla ut dina konturer, vi lämnar alltså motivet utan färg.
Sen börjar vi ösa på med rejält mycket vatten och bara lite färg. Börja måla runt dina konturer, det gäller att vara snabb så inte konturerna torkar. Börja sen slipa på en ombre, dra ut tunnare och tunnare färgmängd tills den nästan är genomskilning. Om du vill ha ytterligare en färg kan du börja blanda in den också, på samma sätt!
Se sen till att ditt papper är riktigt fuktikt på snäppen till blött, och sen börjar vi dra åt konturerna, för vi vill ju ha mest färg ytterst på konturerna så man ser vad motivet föreställer, du drar bara med en våt pensel mot konturerna så den största delen av färgen stannar där.
Lösgör tejpen och dra bort den.
Låt ditt papper torka lite så att färgen lägger sig, men pappret fortfarande är blött, börja dra ut rynkorna mot alla håll. Bäst funkar det när man tar i motsatta sidor och dra ut pappret. När du är färdig kommer pappret se lite ut som den sista bilden, med bättre blir det ennu, ingen panik!
Nu ska vi försöka få int målningen i en tavelram, och det kommer inte alls se bra ut, rynkigt och fult, men prova tryck glaset bakifrån och watch the magic happen! Om rynkorna inte försvinner tar du ut pappret och upprepar att dra ut rynkorna med fingret.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229