DIY - Sängmobil med regnbågar

Hej på er!


Glad valborg för det första. Månaden vi längtat efter sen september är äntligen här, maj. Vappen går ganska obemärkt förbi i denhär familjen min, men bjudna på majkalas till svärisarna blev vi, kaffe och churros med nutella. Inte dåligt alls! Ungefär ingenting har vi tänkt göra resten av helgen annat än vila, sticka några maskor och äta god mat. Inte mig emot!


Men till nånting helt annat. Lilltjejens vackra säng. Redan när jag var gravid med Charlie drömde jag om en rottingsäng att ha på nedre våningen, men som vi alla vet vid dethär laget är jag(eller samhället för den delen) inte riktigt iskick för loppisrundor när jag är preggo. Men så skickade kära Pamela ifall jag ville köpa sängen hon hittat på loppis några veckor tidigare som jag berömt på hennes instagram, så vi slog till!


Igår bäddade jag den och sydde snabbt ihop en liten sänghimmel för hand av en bit tyg som jag antingen fått eller hittat på loppis. Så kalaset gick lös på 40€ som sängen kostade. På gränsen till för lite rum har vi för den, men efter lite ommöblering ska vi nog hitta en passlig plats åt den i nåt mysigt hörn.


Till sängen har jag fixat en liten mobil, den gjorde jag enbart av material som blivit över från andra projekt. Den blev fantastiskt fin tycker jag! Är så sugen på att göra en större regnbåge att hänga ovanför skötbordet också.


Tänkte visa hur man gör dessa vackra macramé-regnbågar, oklart vad dom kallas egentligen.

Du behöver:

-sax

-restgarn i olika nyanser, fråga en stickare ifall du inte själv har ett litet lager

-macramé garn som går att borsta ut, t.ex denna, finns vid Ihan itse här i Kokkola.

-nål + sytråd

-nån slags järntråd

-en klämma kan underlätta

Klipp rejäla längder av macramé garnet, jag har gjort mina små regnbågar av en bas bestående av två garnstumpar. Ta ditt färgade garn och snurra runt trådarna, jämför vartefter i den böjda formen så att du får rätt längd färgat parti, den yttersta färgen kommer vara längst och den innersta kortast. Bäst går det att mäta vartefter. Den yttersta färgen ska du tvinna med en stump järntråd innuti utöver macramégarnet för att kunna böja till rätt form.

Då du tvinnat garnet och fäst alla stumpar ordentligt kan du lägga fast dem i klämman och börja sy ihop alla "kablarna" i varann som på bild nr. 1 här ovanför. Sy sicksack genom hela regnbågen och flytta på klämman vartefter.

Klipp först bort överflödet av fransarna, sen kan du ta antingen en nål eller en kam och borsta isär macramégarnet så det blir som en fransrad längst ner, trimma sen fransarna ännu en gång med saxen efter du kammat ut dem.
Jag trädde på några träpärlor före jag band fast mina regnbågar i broderiramen, tyckte det gav en riktigt fin finish!

Här ska hon nog sova gott, lilltjejen vår. Babynestet sydde jag i somras redan före jag blev gravid. Lite osäker på ifall vi kommer ta det i användning då vi kommer få hem det gråa ärves-nestet som jag sydde åt Charlie i tiderna. Babynestet har hunnit hålla om både Zoe i Stockholm och Björn i Jakobstad sen dess, nu blir det lillasysters tur före (förhoppningsvis kommer det fler babysar ännu)nästa kusin får ha det. Så hola at me om du behöver ett babynest, detta rosa/vita är till salu, med borttagbart botten!

Gillar

Kommentarer

Pamela
Pamela,
Aaaah så fint allt blev!!
Cindyekman
Cindyekman,
Åh tack! ❤️
nouw.com/cindyekman
Emelisanskrypin
Emelisanskrypin,
Men oj vad fint det blev! 🌈 Ha en fin dag!
nouw.com/emelisanskrypin
Cindyekman
Cindyekman,
Tusen tack! 😘 Detsamma till dig! 🥳
nouw.com/cindyekman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229