DIY - tvättbara bindor

Hej på er!

I förra veckan beställde jag hem ett självplockat "startkit" för att tillverka egna bindor/trosskydd. För ett par dagar sen hämtade jag paketet och igårkväll satt jag med två par färdiga amningsinlägg och två stycken test-bindor.

Tygen jag använder är köpta från Myllymuksut. I beställningen lag jag till spillbitar för amningsinlägg, som man får beställa med gratis, så ett par med merinoull och ett par i enbart frotté och PUL fixade jag att ge bort i present åt nån preggolady.

Bindorna behöver konstrueras vidare på för att få dem riktigt bra, så lite justeringar, eventuellt nåt mellanlägg ska jag prova till nästa par.

Efter att Charlie föddes gav jag menskoppen en chans, och föll pladask för den! Verkligen nånting man borde ge en ärlig chans tycker jag. Eftersom jag använder kopp behöver jag inte egentligen använda nånting annat, men så brukar jag köra på better safe than sorry, och där kom idéen att sy några trosskydd åt mig.

Tror ärligt inte jag skulle orka många månader med endast tvättbara bindor, men i samband med menskopp tycker jag det är en perfekt kombo. Det bästa med återanvändbara produkter är förstås att soporna minskar men också att man aldrig står där utan! Har inget krav på mig att jag måste använda dessa varje dag under mensveckan, men vetskapen om att det alltid finns trots att man glömt köpa är verkligen en fördel med flergångsartiklar i badrummet.

Vad använder ni för flergångsartiklar istället för engångs? Utöver det vanliga då.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229