En skrattretande sanning

I helgen är vi bjudna på bröllop. Så när vi var i Prisma här om dagen tänkte jag att jag passar på att köpa kort till brudparet i samma veva. Lättare sagt än gjort. I fem minuter stod vi och sökte var de svenska korten fanns. Till slut hittade vi dem under en flik "gratulationer" där fanns alla svenska kort, på en sextio centimeters rad, i den 4 x 1,5 m stora displayen för kort.

Värst av allt, alla kort såg ut som att ha blivit hitskickade från 20-talet. Handen på hjärtat snyggaste kortet jag hittade ser ut såhär....

Inte för att vara sån, men dethär kortet täcks jag påriktigt int ge åt nån. Hellre brödlös än rådlös som mamma brukar säga, så fixade jag ett eget kort.

Och nu tänker ni, nå va förväntar man sig vid Prisma.. Men, samma gäller vid Suomalainen Kirjakauppa, och finns det inte vid en av finlands största bokhandelskedja, var ska man då få tag i snygga svenska kort?!

Diskrimineringen mot oss finlandssvenska syns överallt.

Gillar

Kommentarer

Cindy Ekman
Cindy Ekman,
Ja de e ju de som e värst nästa, det sjuka priset... Sku korten vara snygga kan man bra betala 4-5 euros, men för nå fula rosor och en liten text?! :'D Tack! :*
www.cindyekman.com
Milla
Milla,
Ettårskort på svenska var det däremot nästan omöjligt att hitta! Skulle ha ett åt vårt fadderbarn för någon vecka sen och det slutade med att jag fick ta ett som nu inte var så särskilt fint för att det helt enkelt inte fanns något annat... Ville inte ha ett likadant som vår dotter hade fått av dem i våras och utbudet av dubbla kort förutom det var minst sagt skralt... Ville inte heller ha ett vanligt enkelt av vykortsmodell, kändes väl simpelt när det ändå var åt vårt fadderbarn. Borde ha gjort ett själv men hade ingen inspiration... ?
skogsdoft-havsbris.blogspot.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229