#Eskimopannbandet

Hej på er!

Vi har haft en sån härlig vinter-dag här, rejäla minusgrader, tulpaner på bordet brevid kaffekoppen och Suuri Käsityö, ah! Min vår-inspiration på sömnads-fronten flödar, men på samma gång vill jag riktigt njuta av vintern.

Påtal om handarbete så stickade jag mig ett nytt lite chunky pannband i modell tjockare och varmare häromdagen, ett riktigt simpelt eftermiddagsprojekt i garnet Eskimo från Drops, jag hade köpt det med en tanke att sticka tovade vantar åt Charlie, men så fick han ettpar riktigt fina lädervantar fodrade med fårskinn i julklapp, så då hittade jag på nånting annat av det istället! Hade först tänkt mig ett ännu tjockare pannband, eventuellt drar jag upp detta några varv och ger det vidare till Lo, så stickar jag ett tjockare åt mig istället, ja så får det bli!

Inget mönster har jag följt, men här kommer en snabb beskrivning: Pannbandet stickas med stickor nr. 5 50 gram Drops Eskimo Lägg upp 18 maskor(eller fler ifall du vill ha pannabandet bredare, uppdaterar senare när jag stickat ett bredare pannband), sticka sen resårstickning(1rm, 1av). När du kommit så långt som till pannan lyfter du 9 maskor på hjälpsticka framför arbetet och stickar resterande 9m, följ resårstickningen fortfarande, sticka sen de 9 maskorna från hjälpstickan. Fortsätt sticka resårstickning tills pannbandet är passligt brett när du töjer i det. Maska av och sy ihop.

#Eskimopannbandet

[gallery columns="2" size="full" ids="10978,10977"]

Idag skulle jag packa ner Charlie i vagnen för att traska iväg till Citymarket, men stormen hade gjort så vår källardörr blåste upp flera gånger såpass att Anton fick blocka den med diverse maskiner och grejer han hittade i källaren. Så när vi inte kom åt vagnen så tänkte vi äh, vi tar en tur med sparken som jag fick i julklapp istället. Charlie fullkomligt älskar den! Han njuter av varje stund.

[gallery columns="2" size="full" ids="10986,10987"] Hoppas ni också haft en fin vinterdag. Ibland får det helt enkelt duga med mobilbilder ;)

Gillar

Kommentarer

Christina
Christina,
Åh, vad mysigt med en spark. Jag har en sån på min önskelista också. Kanske borde införskaffa en nu när vi bor i eget hus och vägen utanför är en riktigt 10-poängare för just sparkåkning.
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Ja verkligen, väcker så fina barndomsminnen! 😊 Vilken lyx!
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229