Ett kaklat kök senare

Igårkväll satt jag, Fia & min PMS i köket, lite allmänt irriterad på vår rådande situation. Annars kunde jag inte bry mig mindre, men PMS-Cindy gillar ej.

Iallafall så hade far & jag köpt material till fogarna färdigt så jag bestämde mig för att foga köksväggen. Needless to say så kom jag inte så långt före jag inte visste vad jag höll på med. Med hjälp av Antons lillebror fogade vi köket.
Först lag vi fogmassan, viktigast är att man undviker lufthål och trycker in fogmassan bra, lite som att lägga spackel. Att röra sig snett uppåt/neråt är också tydligen viktigt.

När fogmassan torkat lite, nån minut bara, har man chans att enkelt rätta till och snygga upp fogarna.
När fogmassan torkat i en timme rengör du kaklet, nu borde inte fogmassan lossna lika bra, så fogen som lämnar rör inte på sig fast du tvättar med fuktig svamp.

På morgonen(i mitt fall) ska kaklet rengöras ordentligt. Jag upplevde att det var enklare att först putsa bort färgen, som nu blivit till damm. Detta fungerar kanske inte så bra på ojämna kakel, men på vårt högblanka gick det riktigt smidigt! Efteråt ennu ett varv med fuktig trasa för att få bort allt.

Lite petigt, inte alls kul men snyggt blev det!

Färgen vi valt till fogarna är Antracit, lite asfalt-ish.

Gillar

Kommentarer

Cindy Ekman
Cindy Ekman,
I kokkola 😊
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229