Fixa skorna - vita sneakers

Hej på er!

Charlie åkte på kräksjukan, för två nätter sen kom den från ingenstans och lämnade bara tre timmar senare, som tur! Ingen annan av oss har fått nån aggressiv variant, inatt har våra karantän-timmar gått fullt ut, så då kan vi hitta på nånting utanför hemmet igen.

Ni anar säkert redan utifrån rubriken vad jag gjort idag. Vi fick lite lång tid här hemma, så Anton och jag bestämde oss för att putsa upp våra vita sneakers, jag har självklart både före & efter samt intruktioner åt er!


Först och främst: våra skor är båda två i läder, märke adidas. Skor i syntetmaterial har jag försökt att helt slutat köpa faktsit. Denna tutorial kan man prova på om man velar mellan att slänga skorna eller försöka få dom sista timmarna ur dem, jag garanterar inte att skorna inte tar skada. Dom är båda väldigt slitna men jag var taggad på att prova hur fräscha jag får dem, en vår kan jag nog ännu använda dem.


Före
Efter
1. FÖRE.
2. Ta bort skosnören.
3. Putsa skorna.
4. Före och efter skoputs!
5. Sy slitningar med tunn nål och dubbel polyestersytråd.

Putsning. Du behöver några matskedar CIF rengöringsmedel eller galltvål och ljummet vatten, 30% medel/70% vatten ungefär. Använd en avlagd tandborste och borsta i små rundlar för att nå ner i alla skoror och vrån.

Till sulan använde jag samma lösning, men sist hade jag också en skål med utblandad klorin som jag blandade med och skrubbade sulan med, den är svår att få ren eftersom själva gummit ofta blivit missfärgat, men klorinet sitt! Sist och slutligen smörjde vi skorna med vit skoputs, detta drog jag ner över sulan också, jag gissar att det inte håller värst länge, men för stunden iallafall. Har också sett att nån spraymålat sulan, det håller nog lite längre.

Till sist sydde jag slitlingar som uppstått på innerfoten, här får man sy så gott det går och nöja sig med att det inte ser helt nytt ut. Men en verklig stor förbättring blev det. Också vid snörningen sydde jag några stygn där sömmen gått upp.


Våra skosnören är fortfarande grå och bruna, så tills dom blivit tvättade för femte gången kör vi på metervara, denna mattväv köpte jag för många år sen från Kankurit här i kokkola, passar perfekt till skosnören, och bra mycket billigare än att köpa färdiga.

Riktigt nöjd med mina skor som gått från att ligga på kanten till roskisen till detta!

  • DIY

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229