För första gången i svampskogen

Trots att jag ju gillar naturen så har jag aldrig plockat svamp sådär på riktigt – en som däremot plockar väldigt mycket svamp är min svägeska Hanna. Vi får en hel del bilder på svampfångst på familjechatten och flera gånger har jag frågat Hanna om tips i vilken ände man ska börja, så idag när vi tillbringat så gott som hela dagen hos min bror med familj i Petsmo passade Hanna på att ta med mig på svampplockning och på samma gång berätta lite vad man kan tänka på och vilka svampar som jag kan plocka.


En hel korg trattkantareller blev det & mycket värdfull info. I veckan kommer vi fixa både svampsås, svampsoppa och en paj tror jag bestämt! Vi har haft en så mysig söndag hos min bror med god mat, spel & frisk luft. Dessutom har jag levererat sockorna jag stickat åt mottagarna, så dom ska ni få se imorgon! 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.