Försådd

Häromdagen fick jag en riktig inspo-kick att påbörja försådden till årets odlingar på gården! Stora visioner vetni. Fyra svarta pallkragar blir det iår, med cementplattor mellan. När vi var i Jeppis passade jag på att köpa lite fröpåsar och odlings-låds-grejer, hade tänkt ta äggkartonger egentligen men dom smulas väll ihop när dom ska stå fuktiga så ofta? Plast känns säkert!

Det blir basilika, citromeliss, körsbärstomater, morötter(dom läggs direkt i jorden - inte försådd) & mycket squash! Några lådor lämnade av, så jag ska hämta några påsar till här i veckan. Allt kommer jag inte flytta ut heller utan tänkte behålla en planta basilika och en citronmeliss i krukor i köket.
En sak som gör hela försådden ganska idiotsäker är att det bakom varje fröpåse står när de ska försås, OM dom ska försås och hur djupt ner i myllan fröna skall sättas, t.om när du kan skörda din sådd!

Gillar

Kommentarer

Milla
Milla,
Det går nog bra att odla i äggkartonger eller köpta \"pluggar\" i liknande material, de håller nig ihop och så kan man plantera ut dem direkt utan att ta ut plantorna ur kartongen. Men kartongen bör stå på något underlag så länge man har den inomhus, t ex rn bricka eller liknande, för kartongen blir ju fuktig när man vattnar.
skogsdoft-havsbris.blogspot.com
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Precis de! Får prova båda varianterna! 😊
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229