Försådd och hjälpande barnhänder

Länge har jag tänkt ta mig iväg för att köpa rätt mylla till mina försådder, och nu äntligen har jag allt jag behöver för en lyckad försådd hemma. Sen förra året kör jag på att själv fylla bretten med mylla, formerna går nämligen att använda hur många gånger som helst, till skillnad från t.ex jiffy som jag förut använt, med en påse planterings/såjord få man gjort betydligt mer tänker jag.

Nackdelen är ju då att man inte kommer ifrån mylla på golv, bord och stolar, f.r.om iår är jag sällan själv när jag sår, skolar om eller ställer till, så jag bestämde mig tidigt för att jag helt enkelt städar mer efteråt istället för att Charlie inte får vara med, främst eftersom han verkligen ä.l.s.k.a.r växter och frön, och det intresset vill jag verkligen bidra till att hålla kvar.


Förra året när mamma var här och hjälpte mig rensa inför hösten, så råkade hon missta mina miniväxthus med plastskräp.. Så iår har jag blivit tvungen att köpa några nya och ta vara på burkar som passat till ändamålet, har också en liten DIY-i tankarna som går i samma spår, måste bara gräva fram min limpistol! Det bruna *miniväxthuset* är egentligen tänkt för att driva upp blommor, men den var på rea och passlig storlek för mina bretten, så den slog vi till på.

Denna omgång blev det två olika tomater, en sort som lyckades riktigt bra förra året och en helt ny, vinröd/svart sort "Indigo Rose" - två sorters pumpor och en hel del gurkor! Brukar alltid lägga några extra frön, av orsakerna att alla frön inte gror, plus att jag tycker det är så roligt att ta med en liten gurkplanta ifall vi hälsar på andra odlare.

Iår har jag rätt stora planer i trädgården, så det mesta kommer faktist bli sått direkt på friland. Mer om trädgårdsplanerna kommer jag nog inte berätta eftersom jag är osäker på om det alls hinner bli av denna sommar, vi får se helt enkelt!

Med namnpinnarna har jag fått idén av Sara Bäckmo, som klipper dem av smörpaket, så fiffigt! Att bara ha snygga i trä med printade etiketter håller inte riktigt längre, haha. Men ibland kan man ju ändå lyxa till det med riktigt fina etiketter.

Charlie fick i uppgift att skopa mylla i våra bretten, fröna tar jag själv hand om ännu ett år.

Så roligt med trädgårdskalender! Tydligen gjorde jag den största delen av försådden i exakt samma vecka förra året.

Gillar

Kommentarer

Sandra N
Sandra N,
Så roligt att se lite grönt och jordigt! ^^ Och trädgårdskalender skulle jag vilja få att funka för mig också. Jag har någon gång försökt med en flerårskalender, men det funkar en vecka och sedan blir jag för ivrig med trädgårdsarbetet och glömmer anteckna. Min fammo antecknade i ett häfte som jag fått ärva nu och det är så roligt att bläddra i 😊
sevendays.fi/lagombackan
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Jee! Jaa sällan hinner jag med att anteckna allt, men jag tänker att allt jag får nerpiltat är ändå hemmåt! 😃 Oj vilken skatt att få bläddra i!
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229