Första advent

Hej på er!

..och trevlig första advent! Här firade vi lillajul igår med fina vänner ända in på småtimmarna, och konstaterade att det ju är lika bra att passa på iår, eftersom nästa år lär nog kvällen komma på lite snabbare, då vi inte längre bara är vuxna runt middagsbordet.

Vi har infört en tradition med att varje år äta julbord hemma hos nån av oss tillsammans, vi står oftast för skinkan, nån tar med köttbullar, nån lådor osv. Så mysigt! Förra året denhär tiden var vi fem före att skriva på köpebrevet hos mäklaren och äntligen få nycklarna i hand, så då var nån julmiddag hos oss inte riktigt aktuellt, men iår så!

Jag hade hand om efterrätterna, som blev en vanilj-pannacotta med egenplockade vexala-blåbärsröra på som blev såå god. Till det bjöd jag också på biskvier, som blivit lite av en ny favorit här. Ska experimentera vidare med fyllningar inför jul, Antons bröder lag nämnligen in en beställning på några hundra till julafton! Tänker mig lite juligare smaker som pepparkaka & glögg kanske.. Får se om det blir ti nå!

Recept på biskvierna ska ni få här inom kort! Ett super-recpet som aldrig misslyckas går jag efter.

Idag har vi haft finbesök, väldens bästa bror med familj kom hit på julbordslunch med skinka och hela köret! Myys! ♥

Har ni några absoluta måsten på julbordet? Viktigaste här är nog skinka, köttbullar, såser till & mortslåda!
Plockade snabbt ihop en adventsljusstake från min ljusstaks-samling(som är redo för uthyrning om nån behöver ca 60 ljusstakar i olika former - alla i mässing! Här är en liten del av samlingen.) som enkelt får stå på en marmorbricka! Imorgon ska jag fixa lite ytterligare dekoration till bottnet, men jag gillar den! Tror jag så snabbt skulle tröttna på att ha samma anventsstake år ut och år in, så lika bra att få DIY'a lite istället. ;)
Fia har hoppat runt här med snö upp till örona, mer och mer snö faller för varje sekund! Men åh så mysigt ändå! Idag ska jag ligga raklång på soffan och påbörja lite mössor till julmarknaden jag och grannen ska sälja vid den 10:e december, ni ska få mer info om det här i veckan!

Fias tröja är ju färdig också! Lag bara till en resår, så fick det vara bra så. Men dom långa ärmarna e nog superbra! Sen när det blir kallt igen ska jag sy in foder i den, så tål vi alla långa promenader med bebis sen i februari. Den är stickad i Janne-garn, pickar riktigt mycket men hon har ju päls så hon känner knappast av det ;)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229