Första bullarna & tankar kring förvaring

Hej på er!

Sen jag sist bloggade har jag tillbringat all extra tid med att städa och virka, så mycket annat än det har jag inte att blogga om faktsit. Tänker att ni redan tröttnat på mina virkade grejer, rätta mig om jag har fel så ska ni minsann få se fler godsaker. Just nu virkar jag ett gosedjur åt Charlie som han ska få i tvåårspresent, den ska jag visa sen. Gratismönster dessutom!

Jag ville snabbt kika in före jag ska börja fixa lunch här, idag ska vi till jeppis och busa med kusinerna, i förrgår gjorde jag årets första sats fastlagsbullar, så med i packningen har vi bullar och grädde till kaffepausen.

Bullarna på bilden lånade jag ur mitt bloggarkiv från 2017. Behändigt med några år på nacken när man får låna några gamla pics. Haha!

Vi har en roligt helg framför oss med bl.a köruppträdanden, vi övade första gånge igår så en del textinpränting behöver jag hinna med före söndagen. Helt påtal om nåt annat så börjar vår kläd-sitation här hemma spåra ur lite. Är fast besluten på att vi behöver minska våra garderober med minst 60%, man behöver faktist inte ha 20st t-skjortor och 10 par joggingbyxor, när dom ändå mest ligger i smutskorgarna. Näpp serrni, här ska det rensas mängder under våren, fick en extra boost efter att jag sett Marie Kondo - tidying with toodlers på Netflix. Fast jag verkligen inte strävar efter nåt minimalistiskt liv så gillar jag upplägget, på de flesta fronterna har jag det ganska bra ställt med srkäp-mängden, speciellt köket är jag väldigt nöjd över, skulle säga att det endast är positivt med lite köksförvaring, det ända jag saknar är ett högskåp så jag kunde ha alla torrvaror på samma ställe på en högre höjd, och en fullstor frys. Men annars räcker vår köksförvaring mer är bra, till vilken nytta samlar man på femhundra plastbyttor i skåpen egentligen? Vi har ca 10 som för det mesta lämnar vid Antons arbetes lunchrum, haha. Men att ha ett par i skåpet räcker gott och väl. Lätt att säga när vi bor tre personer här, men grundtanken att inte ha för mycket i vardaglig användning för att istället diska oftare tror jag stenhårt på, max en full diskmaskin så risken att få gigantiska högar smutsiga fat på diskbänken minimeras, självklart händer det sig ändå, men för det mesta så beror eventuella diskberg på att diskmaskinen inte blivit tömd, och då har vi heller inga slit-och-släng tallrikar kvar i lådan, så då är vi illa tvungna att lasta ur diskmaskinen. Vad tycker ni om er köksförvaring? Ger det er ångest att veta hur mycket som finns i skåpen vs. vad som blir använt eller har ni en bra mängd av det mesta? Har ni kört nån megarensning av ert hem nångång? [gallery size="full" ids="9493,9489,9490"]

Gillar

Kommentarer

Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Ahaa, jo man får ju försöka känna in sig lite med nya utrymmen! Låter intressant, aldrig hört om boken förr. Får googla!
www.cindyekman.com
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Jaa men eller hur! Var lite skeptisk i början, inte lika skeptisk som resten av dom involverade i köksrenoveringen, men ändå undrade jag nog två gånger ifall det skulle räcka till, och fast vi har minimalt med förvaring har vi tre djupa luckor/lådor i köksbyrån som inte är i användning(Charlie drar ut allt och den är lite knepig att barnsäkra utan att det syns utifrån) men nu är jag ju i fröjd över valet att chilla med köksskåp! Tänk att kunna julstäda skåpen på max 20minuter, haha! 😃 ...men utan vårt hörnskåp med "rondell" i skulle det nog varit för lite förvaring. Rondellerna är superrymliga, tips!
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229