Första bullarna & tankar kring förvaring

Hej på er!

Sen jag sist bloggade har jag tillbringat all extra tid med att städa och virka, så mycket annat än det har jag inte att blogga om faktsit. Tänker att ni redan tröttnat på mina virkade grejer, rätta mig om jag har fel så ska ni minsann få se fler godsaker. Just nu virkar jag ett gosedjur åt Charlie som han ska få i tvåårspresent, den ska jag visa sen. Gratismönster dessutom!

Jag ville snabbt kika in före jag ska börja fixa lunch här, idag ska vi till jeppis och busa med kusinerna, i förrgår gjorde jag årets första sats fastlagsbullar, så med i packningen har vi bullar och grädde till kaffepausen.
Bullarna på bilden lånade jag ur mitt bloggarkiv från 2017. Behändigt med några år på nacken när man får låna några gamla pics. Haha!

Vi har en roligt helg framför oss med bl.a köruppträdanden, vi övade första gånge igår så en del textinpränting behöver jag hinna med före söndagen.

Helt påtal om nåt annat så börjar vår kläd-sitation här hemma spåra ur lite. Är fast besluten på att vi behöver minska våra garderober med minst 60%, man behöver faktist inte ha 20st t-skjortor och 10 par joggingbyxor, när dom ändå mest ligger i smutskorgarna. Näpp serrni, här ska det rensas mängder under våren, fick en extra boost efter att jag sett Marie Kondo – tidying with toodlers på Netflix. Fast jag verkligen inte strävar efter nåt minimalistiskt liv så gillar jag upplägget, på de flesta fronterna har jag det ganska bra ställt med srkäp-mängden, speciellt köket är jag väldigt nöjd över, skulle säga att det endast är positivt med lite köksförvaring, det ända jag saknar är ett högskåp så jag kunde ha alla torrvaror på samma ställe på en högre höjd, och en fullstor frys. Men annars räcker vår köksförvaring mer är bra, till vilken nytta samlar man på femhundra plastbyttor i skåpen egentligen? Vi har ca 10 som för det mesta lämnar vid Antons arbetes lunchrum, haha. Men att ha ett par i skåpet räcker gott och väl. Lätt att säga när vi bor tre personer här, men grundtanken att inte ha för mycket i vardaglig användning för att istället diska oftare tror jag stenhårt på, max en full diskmaskin så risken att få gigantiska högar smutsiga fat på diskbänken minimeras, självklart händer det sig ändå, men för det mesta så beror eventuella diskberg på att diskmaskinen inte blivit tömd, och då har vi heller inga slit-och-släng tallrikar kvar i lådan, så då är vi illa tvungna att lasta ur diskmaskinen.

Vad tycker ni om er köksförvaring? Ger det er ångest att veta hur mycket som finns i skåpen vs. vad som blir använt eller har ni en bra mängd av det mesta? Har ni kört nån megarensning av ert hem nångång?

13

8 Comments Första bullarna & tankar kring förvaring

 1. Linn

  Tack för att du erkänner att man klarar sig med färre köksskåp! Har på gång att renovera köket inom kommande år och får inte till nån bra planlösning där e sku va mycket skåputrymme. De flesta e dock av den inställningen att du behöver ha myyyycket förvaring i köket… Nu tömmer vi dessutom min hemgård och när jag ser hur mycket skräp och onödiga saker som fyllt ut alla skåp och garderober blir jag nästan arg 🤪😄

  Reply
  1. Cindy Ekman Björkskog

   Jaa men eller hur! Var lite skeptisk i början, inte lika skeptisk som resten av dom involverade i köksrenoveringen, men ändå undrade jag nog två gånger ifall det skulle räcka till, och fast vi har minimalt med förvaring har vi tre djupa luckor/lådor i köksbyrån som inte är i användning(Charlie drar ut allt och den är lite knepig att barnsäkra utan att det syns utifrån) men nu är jag ju i fröjd över valet att chilla med köksskåp! Tänk att kunna julstäda skåpen på max 20minuter, haha! :D

   …men utan vårt hörnskåp med “rondell” i skulle det nog varit för lite förvaring. Rondellerna är superrymliga, tips!

   Reply
 2. Christina

  Vi flyttade i december och då blev det ju aktuellt med ett nytt kök att förvara alla grejer i. Ännu har jag inte på det klara om det är så här jag vill ha det i köksskåpen, men jag låter det ta tid. Under julledigheten offrade jag dessutom ett hyllplan i ett av skåpen i grovköket till förvaring av torrvaror och konserver som man köper fler av och “bunkrar” med. Istället för att ha dem att ta plats i skåpen i köket.
  I julklapp fick jag också den intressanta boken organisera och förvara hemma, 1 projekt i veckan skriven av förvaringsdrottningen Paulina Draganja. Ser så framemot att köra igång rensning och organiseringsprojekten nu under året.

  Reply
 3. Tetti

  Håller på å plastbantar i köket, blir nog mycket mindre saker kvar, känns så onödigt med överflödet. En del plastbyttor hamnar vi dock att spara så vi har att frysa ner alla bär å grönsaker efter sommaren. Skönt så länge de är i frysen men sen på våren får man feil i hövo när man öppnar ett köksskåp å blir överfallen av pytsor🙈

  Reply
  1. Cindy Ekman Björkskog

   Haha jaa, jag vet känslan! :D Vi har egentligen bara ett frysfack att använda här, så sen vi flyttade in har jag kört med ikeas zip-fryspåsar till bär, just för att maximera utrymmet i frysen, skulle hundra gånger hellre ha en frys där nånting ryms, än att använda massa plastpåsar, ikeas gillar jag dock då man kan använda dem igen. (Y)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.