Från blöjeksem till frusna kinder

Inlägget är i samarbete med Irks Homemade.

Hej på er!

Just nu svävar jag som på fluffiga moln. Kan inte säga att jag är den mest väderberoende människan men minusgrader, vita trädtoppar och kall luft i lungorna, då mår jag minsann.

Att vi får vakna i lugn och ro, gosa i sängen en extra halvtimme varje morgon till ett vinterlandskap utanför fönstret tar ändå inte bort det faktum att just denna årstidsväxling bårkar mest på min hud.

I samarbete med Irks Ekologiska homemade har vi provat på två av hennes populäraste produkter under de senaste veckorna, handgjorda endast ett par tio kilometrar från vårt hem. Psst, ni hittar en rabattkod längst ner i inlägget.

Under vinterhalvåret visar sig min hud alltid från sin värsta sida. Utöver min milda psoriasis och keratosis pilaris(samtliga självdiagnostiserade) blir mina händer så torra att dom spricker av minsta beröring. Därför är jag så glad över detta samarbete med Irks homemade just under tiden när luften är som torrast.


På Charlies rivsår av storlekslappar, torra partier och köldbitna kinder har jag provat Irks Calendula cream(ringblomssalva) de senaste veckorna med riktigt goda resultat. Om jag skulle beskriva salvan med endast ett ord skulle det vara läkande. Jag har läst och sett före/efter bilder från Irks kunder med svåra problemområden på huden men inte riktigt kunna ta till mig det före jag testade själv - vem kunde tro att ringblomssalvan hade en sån kraft i sig?

Den passar på allt från babyns blöjeksem till att skydda utsatta kinder i kölden och att behandla öppna sår, den är med andra ord en väldigt mångsidig salva som passar och borde finnas i allas badrumsskåp enligt mig.

Calendulasalvans egenskaper utöver de jag redan nämnt:
-Den är väldigt väldigt dryg och prisvärd.
-Den är så gott som doftfri med endast en svag naturlig doft.
-Irks produkter är helt fria från vatten = väldigt hållbara, öppnad håller den sig minst ett halvår upp mot två år.

Den andra salvan vi fått prova är hennes väldigt omtyckta Warming muscle cream. En värmande salva för ömma muskler, den passar perfekt som massagecreme också. Anton har lagt sitt namn på burken i vårt skåp med all rätt.

Warming muscle cream är också som resten av hennes produkter gjorda helt och hållet av naturliga produkter. Irks tankesätt kring innehållet i det hon skapar gillar jag så mycket - att produkterna ska vara så rena att man ska kunna äta dem, rekommenderas ju inte direkt både pga av smak och eventuella magbesvär, men tankesättet är ju fantastiskt.

Det är ju så, allt vi lägger på huden tar sig in i kroppen. Nånting att tänka på, främst för barnen som inte kan välja själv.

Irks produkter kan man enkelt beställa via nätet genom att klicka här för att komma till den nya webshopen. Dessutom har jag äran att ge en rabattkod åt er som ger dig -15% rabatt på alla produkter, nämn koden CINDY15 i din beställning före 30.11. 2019.

Nu under november och december månad deltar Irks ekologiska homemade i en rad olika julmarknader ifall du hellre testar och doftar på alla härliga produkter först.

Irene svarar så gärna på alla frågor ni kan tänkas ha via hennes instagramsida eller mail.

Irks ekologiska homemade deltar på följande julmarknader 2019:

IK falkens julmarknad vid Sursik söndag 24.11 kl 10-15
Kvinnornas julmässa i Vasa Fredag 6.12 kl 10-15
Skärgårdens julmässa i Öja Lördag 14.12 kl 10-15

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229