Glass-fabriken

I veckan ringde Maria mig och frågade om vi kan fixa deras bröllopshäfte nån dag. Hon gifter sig nämnligen med finlands mest omtalade präst, Patrick Tiainen. Eftersom jag och Maria är gamla goda vänner hjälper jag såklart henne med häftet, vet själv i vilken panik jag skulle sitta om jag var tvungen att ha nån utomstående att göra bröllopshäftet, dyrt och troligtvist fult skulle det bli.

Så därför tänkte jag att då jag ändå skall fixa nått gott till kaffet kan jag lika bra inviga vårt nya mixer-set.

Chokadglass med marshmellows 1 dl mörk kakao ½ dl hackade valnötter. Jag skippade dessa. ½ dl grovt hackad mörk choklad. Karl Fazer mjölkchoklad - det ända rätta. 1 dl hackade marshmallows. Använde mini-mashmellows istället för att hacka. 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 äggulor 1 ½ dl socker

1. Värm upp grädde och mjölk. Låt svalna. Vispa i kakaopulvret. 2. Vispa socker och äggulor poröst. Blanda gräddmjölken och äggblandningen. Vispa till en porös glass. 3. Vänd försiktigt i hackade valnötter, hackad mörk choklad och hackade marshmallows. Frys och rör om några gånger de första timmarna.

Hallonsorbet

3 dl strösocker 1 äggvita 2 1/2 dl vatten 500 gram hallon 2 msk Färskpressad citronsaft

Gör så här: Koka upp vatten och socker, citronsaft låt sjuda en minut. Låt svalna Mixa /passera hallonen och vänd ner i sockerlagen. Vispa äggvitan i en bunke ( viktigt att det är en ren bunke) Vispa den riktigt tjock och vänd sedan ner även denna i hallonblandningen. Rör om och ställ in i en bunke i frysen ( om du inte har glassmaskin) Rör om då och då.

Ska stå i frysen minst 6 timmar innan servering.

Dethär är det jag snackade om, några sekunder och hallonen var mos. Funkar säkert lika bra till småbarnsföräldrar & barnmat!

Gillar

Kommentarer

Matilda
Matilda,
Vad är det för en stavmixer? Skulle så behöva en ny! 😊 Dendär såg ju superbra ut!
Cindy Ekman
Cindy Ekman,
Den är från silvercrest! 😊 Jag rekommenderar den verkligen!
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229