Graviditetssnack - Vecka 18

Som ni kunnat läsa här på bloggen i förra veckan så ska Charlie få ett litet syskon. Vi är beräknade i mitten av maj, vilket betyder att vi redan är i vecka 18(17+5).

Vi är såklart superglada och förväntansfulla över vem som ligger och skvalpar på i min mage. Denhär graviditeten skiljer sig väldigt mycket från graviditeten med Charlie, på nästan alla sätt. Med Charlie var jag aldrig, och då menar jag aldrig, illamående.
Den här graviditeten har fört med sig illamående från tidiga veckor fram tills vecka 10/11, jag fick snabbt ge upp LCHF eftersom att all mat kändes som när man fått spysjuka/matförgiftning efter man ätit nånting, det blir väldigt väldigt starka äckel-känslor kring just den maten - fast nu gällde de känslorna all mat, så det gällde att äta det som gick ner, främst yoghurt, smörgåsar och flingor.
I och med omställningen från LCHF kom rejält mycket magont, ska bli riktigt nice att återgå till LCHF så fort jag har möjlighet, tills dess njuter jag av allt jag kan äta nu, trots att min mage sväller upp till det dubbla av mycket jag äter.
Så tacksam över illamåendet som gav med sig där runt 10 veckor.

Med Charlie började jag svälla i vecka 12 och ökade snabbt därefter, denhär gången har jag klarat mig undan ganska bra hittills, efter Helsingforsresan i helgen känner jag av lite svullnad men inget i närheten till hur det såg ut med Charlie.

Med C hade jag moderkakan i framvägg, så rörelserna kände jag först i vecka 20. Nu har jag känt tydliga rörelser redan i två veckor, vilket är superskönt för mig. Eftersom vi gått genom flera missfall före denna graviditet så har hösten varit väldigt lång, i väntan på ännu ett missfall. Som tur blev det annorlunda denhär gången.

Nånting som inte skiljer sig mellan graviditeterna är att vi frågat vår doula ifall hon är ledig och villig att doula oss i maj, och det var hon till vår stor glädje! ♡

Vi längtar efter dig!

Gillar

Kommentarer

Hanna
Hanna,
Stort grattis! Känner så igen mej med LCHF, efter att ha ätit (och trivts) med lchf i flera år, så gick det inte många veckor som gravid innan jag fick sluta helt. Blev så illamående! Ville bara ha nudlar hehe. Nu är jag i slutet av denna graviditet, och nu går det att börja igen med lchf så där lite i sakta mak.. Lycka till med allt!
Cindyekman
Cindyekman,
Tack så mycket! Jaa huh vad kroppen mittiallt på nån vecka bara vänder helt, galet! Lycka till med allt som kommer. 😊
nouw.com/cindyekman
Ida
Ida ,
Så kul! <3 Vi har BF i mitten av April! Själv ha jag varit sjukskriven från och till hela graviditeten hittills. Hoppas du får må bra resten av tiden! 😊 Mvh, småkusiin diin.
Cindyekman
Cindyekman,
Tack så mycket! Och grattis själv! 😍
nouw.com/cindyekman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229