Graviduppdatering - lättpanik, kryckor & in till förlossningen

Hej på er!

Vecka 34+6

Det har varit ytterst tyst här sen helgen. Skulle så gärna bjuda på påskpyssel, goda recept och kloka ord inför helgen men nej sa kroppen.

Efter helgens jobbiga nyheter om att papporna inte längre är välkomna till BB-avdelningen efter förlossningen har mitt lugn sakta men säkert vänts om till motsatsen. Har länge känt att jag inte behöver ta nån panik fast vi inte får ha med oss doulan till förlossningen, vi kommer få en riktigt fin förlossning ändå, men nu sen de nya reglerna trädde ikraft känner jag mig faktiskt inte alls trygg längre. Alla mina målbilder är härmed ouppnåeliga och behöver ändras. Känns så onödigt att yttre omständigheter gör att jag riskerar en sämre förlossning än med Charlie. I know, I know alla är vi i samma båt men det rent ut suger att behöva nöja sig med good enough, då jag vet hur bra det sku kunna bli och hur mycket tryggheten spelar in på smärtan. Det handlar inte om huruvida jag klarar förlossningen på egen hand eller ej, utan mer att jag inte vill nöja mig utan mina trygghetsfaktorer.

Nåväl, lite hopp om att dom drar tillbaka nån restriktion före maj har vi, så får vi ladda om o förbereda oss sen när vi vet vad vi kan förvänta oss.

Jag har också hunnit vara ett varv in till förlossningen med misstänkt urinvägsinfektion eller njurinflammation, men nejdå, det var bara en foglossning från smärtlagrets mörkaste hörn. Så nu går jag på kryckor för att alls komma fram och stundvis i förebyggande syfte. Den börjar bli lite skrattretande denna graviditet, det ända som saknas är illmående och graviditetspsykos, då vore det full pott.

36 ynka dagar kvar ändå bara. What can I say, vi räknar ner dagarna av många orsaker.

Har stickat den gulligaste gulliga bodyn, Tiriltunge Nyfødtbody. Passade på att beställa dop-strumpisar och en Bibs-napp av Victoria när jag ändå var igång med en beställning.

Två lådor amningsinlägg, två paket småblöjor, en hög wetwipes och nödvändiga krämer står redo i badrumsskåpet. Nästa veckas projekt blir BB-väska och hämta hem bedsidecrib, vi börjar bli redo!

Gillar

Kommentarer

Fina Christina
Fina Christina,
All styrka åt dig! Förstår att ni väntar och längtar även om det är jobbigt, på många plan nu. Snart har ni er skatt hos er och vi hoppas att de har tagit bort någon restriktion fram tills dess.
finachristina.fi
Cindyekman
Cindyekman,
Tack Christina! Vi tror och hoppas på att det blir på bästa vis 🙏🏼
nouw.com/cindyekman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229