Gro ärtskott i fönstret!

Hej på er!

Tänkte tipsa er om en grej jag sett cirkulera i några trädgårdsprofilers sociala medier, jag klassar mig icke som en sådan, lite med på ett hörn får man väl vara ändå tänker jag. Ärtskott!

Ärtor kan man ju förstås odla till fullfjädrade växter som ger ärteskidor och hela kalaset, men i fönstret denna årstid kan du också odla dem, men för avsikt då istället att skörda endast skotten, och snabbt går det!
För tre veckor sen när min kompis var här sådde jag och hennes dotter ärtorna som jag hade haft i blöt runt 20 timmar, jag lag lite planteringsjord i bottnet av en vindruvslåda och Ester fick hjälpa mig med att fylla den med ett lager ärtor, hon fick också så i en alldeles egen burk att ta med hem, som mamman lovade vattna lite ibland. Hoppas lilla Ester också gillar ärtskotten, fast de e ju tillräckligt kul att odla dom också!

Idag tog jag de första skotten och klippte ner dem på min lunchtallrik, dom smakade som riktigt söta ärtor! Perfekt med lite grönt på smörgåsen, bara att klippa vartefter och göra upp en ny sats som får växa till sig. Ärtorna kostade knappt en euro från matbutiken, till detta ändamål går det riktigt bra med "ärtsoppsärtor" från konservhyllan!

...eller varför inte köra på dessa goda ärtskott istället för (oätbart) påskgräs i april?

Gillar

Kommentarer

Mammamia
Mammamia,
Det går inte att läsa dina inlägg, bilderna har hamnat på texten. Samma på typ alla inlägg.
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Ojdå, ser det fortfarande så ut? För mig ser det inte ut så, vilken webbläsare har du? 😊
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229