Hej från karantänen

Hej på er!

Hoppas ni har det bra trots kaoset som råder.

Det är eftermiddag, jag ska strax slänga ihop en dubbelsats morotssemlor att både frysa och äta, kvällens middag blir ärtsoppa och pannkaka med grädde och hallonsylt. Imorgon kommer en stor leverans mat hem till vår dörr, Anton har tyckt att vi inte borde använda hemkörningen så att andra som behöver den mer har chansen att använda den, men nu när jag beställde verkade trycket stabiliserat sig lite så jag körde på hemkörningen iallafall. Frysvaror, färskvaror och torrvaror för nästan två veckor beställde jag, så att vi in i det sista kan undvika att vistas bland folkmassor.

Vardagen ser rätt normal ut här för oss hemmasuddare, förutom att jag saknar mina mammavänner nåt otroligt redan första veckan. Oj vilken playdate-fest det blir när detta är över!

Jag har tänkt uppehålla bloggen som vanligt så långt det går med mitt vanliga innehåll, det kommer bli en hel del pysseltips och liknande mellan lägesrapporterna.

Imorse vaknade jag före Charlie, jag smög och väckte honom i hans säng och så gosade vi i vår säng en bra stund före vi började dagen. En sån tacksamhetskänsla sköljde över mig där och då.

Vi har ett tryggt hem fritt från våld. Vi har prylar att hålla oss sysselsatta med och mat att mätta magarna. Antons arbetsuppgifter är möjliga att sköta hemifrån, vilket i sin tur betyder att vi inte behöver oroa oss speciellt mycket för hur vi ska betala våra räkningar. Vi har en gård att vistas på när väggarna kommer emot. Vi har det otroligt bra!


Jag gör mitt yttersta för att inte bli smittad. Eftersom jag är gravid med usla luftvägar(infektionsastma), så det gäller att undvika smittan så långt det går, för min egen skull och framförallt för dem som drabbas hårdare än mig vid smitta. Jag är inte rädd på något sätt men tillräckligt medveten vad som kan hända för att påminnas om att vi från och med nu bara håller oss hemma.

Hur tänker ni? Har ni människor i riskgrupp i er närhet?

Idag har vi fått förmiddagen att gå genom att pyssla med pärlor, stapla toalettpappersrullar som tydligen var riktigt kul? Bygga lego och dammsuga nedervåningen. Jag har stickat de sista maskorna på min teststickning och ska lägga den på blockning senare idag. Tur att man har ett litet garnlager i dessa tider, eller hur? Några par sockor ska jag försöka få till sålänge vi hänger hemma.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229