I vår BB -väska

I förrgår plockade jag ihop innehållet till bb-väskan så jag skulle ha en bra uppsyn över vad som behöver köpas, sökas fram & tvättas inför förlossningen. Idag pinade jag mig iväg till stan efter rådgivningsbesöket, huh säger jag bara… Jag går och förlossnings-andas i ca 0,001km/h som en gungstol, så de flesta ser på mig med en liten skräck i ögonen, lite sådär “Vad ska jag göra om denna kvinna börjar krysta här i korridoren?!?!?” men jag kan lugna er, än är det inte dags, tappen mjuk och en fingerbredd öppen så jag lär väl sitta kvar här ännu i mars. ;)

…var var vi? Ja, stan! När jag skulle packa ihop grejerna till bb-väskan upptäckte jag att jag hade två bodys i storlek 50, så två bodys hittade jag från Lindex, några par strumpbyxor, nån hjälmmössa i bomull & amningstoppar & bh’n åt mig. Efter shoppingrundan hämtade vi en madrass till stokken från Jysk & fortsatte till Citymarket för att hämta Liberoväskan, blöjor, salvor, mat &  a shitload godis. Så nu känner jag faktist att vi är redo för en liten bebis. En näs-frida behöver vi ennu föresten! Men sen.

Bestämde idag att jag icke kommer sätta min fot i en matbutik igen före efter förlossningen. En sån fruktansvärd pest. Kan varken andas eller gå. Tur iallafall att det syns att jag är gravid, annars skulle nog folk hänvisa mig till toaletterna…

Okej, nu när ni har fått en utförlig beskrivning av min shoppingrunda ska jag visa vad vi har med i BB-väskan. Jag och bebisen kommer använda BB’s kläder fram till hemfärd, likaså blöjor, amningsinlägg, salvor och grejer, men vill ändå vara på den säkra sidan så lite extra packar jag med.


Vår weekendbag är från Zalando.(adlink)

I neccesären finns följande
⋅ schampoo & balsam
⋅ hårborste
⋅ Hurraw läppbalsam
⋅ bröstvårtssalva
⋅ amningskupor
⋅ tandborste & kräm
⋅ deodorant

Åt mig finns följande
(ombyte till hemfärden)
⋅ amningstopp & bh
⋅ yllekofta
⋅ lösa byxor med mudd
⋅ underkläder & strumpor

Åt Anton finns följande
⋅ tre ombyten kläder

Åt bebis
(kläder till hemfärden)
⋅ vinterhalare
⋅ 2 bodys, en i strlk 50, en i strlk 56
⋅ byxor
⋅ strumpor
⋅ stickade sockor
⋅ stickad kofta
⋅ hjälmmössa bomull
⋅ tjockare mössa
⋅ babyfilt

Övrigt
⋅ godis
⋅ telefonladdare
⋅ kamera + tomt minneskort
⋅ telefoner
⋅ rådgivningskort
⋅ ID-handling
⋅ egna mediciner
⋅ förlossningsbrev

18

13 Comments I vår BB -väska

 1. Anonym

  De e ju ingen brådska med att inhandla näsfrida.. För nässug ska man helst inte använda på nyfödd eftersom deras slemhinnor lätt sväller upp om man är i nosen och retar. Lycka till när de är dags ☺ hoppas ni inte behöver vänta länge till ☺

  Reply
 2. Camilla

  Ett litet tips, ta med vattenflaska o nattbindor (de som finns där är suupertjocka eller tunna, iaf ja saknade ngt mittemellan som vanliga nattbindor) lycka till!

  Reply
 3. Ida

  Jo en vattenflaska som du kan dricka ur liggandes, man blir som en kamel när man ammar. Kex att äta när du vaknar på natten å e hungrig (utmärglad pga amningen). Vet ej hur det är i kokkola men i vasa är babykläderna sjukt fula och alltför stora så om du vill klä bebisen i kläder så ta med egna. Jag kunde inte ens ha tskjorta första veckorna efter fl för boobsen var sjukt uppsvällda och jätteömma pga mjölkstigningen.
  Lycka till när det är dags ?

  Reply
  1. M

   Babykläderna i Vasa var nästan för små för vår stora gosse på 54 cm o över 4kilo. >< iaf bodyn. Det finns säkert olika storlekar men i vårt rum fanns det bara små storlekar.

   Reply
 4. Johanna

  Väntar mitt första barn och är ungefär en vecka efter dig så uppskattar dina uppdateringar mycket.
  Dum fråga kanske men vad är Liberoväskan? Är det något man får eller som man alltså borde skaffa?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.