Juldagsmorgon

Hej på er!


Vi hade en sån fantastiskt fin julafton, riktigt idyllisk var den. På dagen hängde vi i lugn takt hos Antons föräldrar med alla hans syskon, svåger, svägerska och alla Charlies kusiner. Vi åt julmat, tyvärr rymmer min magsäck int riktigt lika mycket för tillfället som man skulle önska, tur får vi flera omgångar julmat! Paketöppning med tomten och kaffe, pannacotta, knäck och kaka hann vi med före vi packade våra grejer i bilen och körde vidare till Jakobstad. Där var nästan alla mina syskon, vi kom in direkt i julklappsöppning och vi fick så fina, så fina presenter, av en present speciellt grät jag i en kvart - den ska ni få se i ett senare skede, den är helt fantastisk!


Vi drack kaffe, åt glöggcheesecaken som jag gjort enligt Lindas recept(den var supergod!) och packade sen på oss kläder för att gå ut och njuta av Skutnäs. Där runt var mamma, pappa och mina systrar med familjer bor släcks gatubelysningen under julafton varje år, och husägarna tänder facklor längs vägarna, det är så otroligt mysigt att promenera i Skutnäs på julaftonskvällen, rekommenderas varmt! Trots att regnet duggade ger det en riktigt fin julkänsla.


När klockan närmade sig nio svirade jag om till pyjamas och öppnade spelet våra föräldrar fick av Carro, Mexican train. Min bror, hans sambo och jag spelade en omgång, det var riktigt kul!


Efter att vi vaknat där runt 9 i vanlig ordning rusade vi ner för trapporna för att beundra Charlies presenter. Ifjol började jag med en ny tradition hos oss, när vi kommer hem sent på julaftonskvällen radar jag upp gåvorna under granen så att Charlie får syn på dem som det första han ser när han stiger upp. Brandsmanspyjamasen var en stor hit också som ni ser.


Han blir nog själv snart en liten LEGO-gubbe så mycket som han byggt med Lego det senaste halvåret. Han fick mycket nytt Lego i julklapp, ett paket av oss, ett av faster och en hel Lego-kista av mommo. Fyra figurer byggde vi tillsammans vi frukostbordet. Anvisningarna var nya för Charlie med han förstod sig på dem snabbt med lite hjälp.

Med nya stickasockor böt jag motvilligt bort pyjamasen jag fick av Anton(är inte pyjamas den bästa julkalappen?)och drog på vanliga kläder. Snön faller utanför fönstret och har täckt hela marken med ett tjockt lager snö, vi ska strax borsta av pulkan och traska över till Antons föräldrar för julmatslunch.

  • Jul

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229