Julkalender 2019 - återbruk

Hej på er!

De senaste åren har det kliiat i mina fingrar såhär års efter att få göra en julkalender åt Charlie. Hittills har han varit så liten så jag istället gjort en kalender åt mitt fadderbarn ett år och köpte en pixikalender förra året. Men iår så, nu är Charlie så stor att han börjat förstå lite mer när det kommer till presenter och tomtar.

I början av oktober kom jag på idén att hans kalender får bygga på loppisfyndade böcker. Varje gång jag är på loppis söker jag efter svenska barnböcker, som han får när jag kommer hem, så istället för att ge dem direkt har jag börjat samla de loppade grejerna åt honom i ett skåp, just nu är jag uppe i 17 luckor.

I julkalendern kommer vi ha böcker, små bilar, juldekorationer, nåt enstaka gosedjur, utöver detta kommer han få en ny tandborste nån dag, russinlådor, plåsterpaket, pennor - sånt som han behöver och använder upp och behöver bytas ut. Nån julkalender fylld med krimskrams får inget varmt välkomnande här.

Till julkalendern kommer jag för första gången fixa en nissedörr åt oss, ah det bara pirrar i nacken jag är så exalterad att limma och pyssla ihop det. Ni får ju självfallet se både julkalender och nissedörr runt första december när dom förhoppningsvis är klara.

Sen har min man överraskat min och köpte den julkalender jag så gärna ville ha - Lyko's julkalender som innehåller hudvård och smink, den har tyvärr varit slutsåld en bra stund redan. Min fina fina man, precis lika fin är han fast jag skulle fått en mandarinpåse som julkalender.

Omåttligt taggad på innehållet i denna julkalender. Längtar ännu lite mer till första december nu! Nån annan än jag som tänkt smyga upp stjärnor i fönstret till helgen?

Gillar

Kommentarer

Christina
Christina,
Inte stjärnor än, men har bestämt att från och med i år så börjar jag förbereda för jul så fort farsdag har varit. Så nästa vecka ska jag byta köksgardiner och börja myspynta.
finachristina.fi
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Åh va mysigt det låter! Får se om jag hinner tvätta fönstren, det har jag som krav före stjärnorna får komma upp.
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229