Let's talk about kakelugnar

Hejsan!

I huset vårt finns för tillfället ingen eldstad, ett faktum som snart ska ändras på. Ni som hänger med mig oftare vet att jag länge suktat efter en rund kakelugn i äkta Östermalms-anda. I vårt hus passar det nämnligen perfekt med en sådan. Nångång i tiden stod där en spis, modell vet jag inte men denna runda kommer bli perfekt i vardagsrummet. Cronspisen erbjuder modell Carina 522 som jag såklart föll för direkt. Sämre blir det ju inte av att återförsäljare finns så nära som 5km hemifrån, i Kokkola finns allt kan jag lova.

>Med våra 2,5m till tak kommer hon sitta som en smäck!

Efter några år hoppas jag att den är lika skitig som på bilden. Lite som med läder & män, blir bara snyggare med åren ;)

På vinden finns möjlighet at tlägga in en spis också, men om det blir en eldstad där återstår att se, isåfall får den en mindre tappning som tex denna.

Kakelugnen kommer nog inte beställas före de sista listerna är lagda, men tur har vi nu en ruta avcheckad på listan över besluten. Ha en skön söndag! Här ska vi packa och eventuellt skiva lite väggar vid bygget.

Gillar

Kommentarer

Nicoline
Nicoline,
Åh va häftit! 😊 du ska blogg myki om renoveringen, visst? Kram!
Cindy Ekman
Cindy Ekman,
Så mycket jag bara hinner 😉 pusss
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229