Lönnlöv, kara-vantar & krossade drömmar

Imorse när jag och Fia for ut på en promenad klockan sju, bildbevis på snapchat, låg frosten tätt på marken. Ennu klockan åtta när vi körde iväg till ekorosk & Hartman var frosten kvar. SÅ mysig morgon!

Till saken, i en vecka har jag haft lönnlöv i press mellan mina tidningar och böcker, och idag passligt tills vantarna i alpacka som Anton beställt blev färdiga lag jag dem i en av de hundra loppis-ramarna jag inte ennu tagit i användning. Dessa kommer nog få vara framme tills jul.

Till dessa vantar hade jag 56 maskor, med stickorna 2,5 i resåren och 3,5 i själva vanten. Sandnes Alpakka Strompegarn i färgen 3031 har jag använt.
Första gången jag stickat vantar med så tunt garn, men avmaskningen blev helt klart snyggast av alla vantar jag stickat i mina dar. Ett halvt nystan, utav två, lämnade över, så jag tror bestämt lilla Egon ska få ett par vantar också! En vanten om dagen var ju inte heller så dåligt tempo, eller va? Mitt första par vantar som jag stickade i femman tog ett helt år att få färdiga, haha!

Påtal om namn till bebisen, så är Egon vårt arbetsnamn på lillen, jag har haft Egon som ett självklart namn enda sen vi började kolla efter franskis-valpar och hade en valp-hane i tankarna. Men så hittade vi ju Fia istället så jag sparade namnet i bakhuvudet. Jag var säker på att om och då vi får en kille ska han få heta Egon, men så kom min kloka man och påminde mig om att vi ju bor i Kokkola, Egon = Ekån, skulle också få hoppas att han aldrig reser till Amerika och blir kallad Ego... Så dit for min dröm om Egon, men nästa husdjur av det manliga könet ska nog få bli en Egon tror jag bestämt!

Till frågan... Hit me with your best pojk-namn, gärna väldigt gubbiga men korta!

  • DIY

Gillar

Kommentarer

Cindy Ekman
Cindy Ekman,
Oj de va ovanliga namn, superfina! De e lite så, man får bara tänka sig in i att de passar också bra till en liten bebis 😉
www.cindyekman.com
Anonym
Anonym,
Otto 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229