Magbild & förlossningsbrev

Den inte så lilla myskulan och jag befinner oss i vecka 37.

Om bara några få dagar beräknas lillkillen vara fullt utvecklad och redo för att komma ut! Det betyder också att jag kommer börja försöka lägga igång förlossningen själv genom att ge mig sammandragningar med flit - dom är int så svåra att få, räcker med att dammsuga köket. ;)

Hoppas ju att han föds lite för tidigt eftersom båda mina systrars förlossningar slutat med kejsarsnitt pga strul med förlossningskanalerna, så en mindre baby är lättare att föda vaginalt helt enkelt. Nästa vecka har jag tid till läkare som kommer göra ultraljud & inre undersökning så då ska jag be henne kolla, om möjligt, hur det står till med min kanal om den är normal eller om det behöver tänkas över inför förlossningen.

Mitt förlossningsbrev med önskemål inför förlossningen har jag fört över till papper, och tänkte dela med mig av.

-Vård på svenska i förlossningssalen. -Familjerum 2 första dygnen efter förlossningen om möjligt. -Ultraljudsundersökning ska göras direkt om det så lite som misstänks att barnet fastnat/ligger i fel position. -Om jag (mamman) är vid liv ska inget annat än mitt bröst i barnets mun, dvs om jag inte dör under förlossningen eller barnet absolut inte kan amma(läppspalt, gomspalt, problem med tungband eller dylikt) -Sen avnavlig om möjligt(sålänge inte barnet behöver akut vård el. liknande) -Inga prover skall tas från navelsträngen före den är redo för avnavling(pga. koagulering) -Barnet upp på bröstet så snabbt som möjligt.

Många av domhär punkterna är rutin vid Möcs, men jag nämner dom hellre en gång för mycket än för lite. Vi diskuterade igår med doulan att jag är rädd att barnmorskorna får en sådär "nu kommer en till föderska som ska gå emot våra rutiner" eller att jag försöker dumförklara nån -feelis av förlossningsbrevet, och därför får en negativ inställning mot mig, men eftersom att vi har världens bästa doula med oss så tar hon hand om det isåfall, så får vi fortsätta koncentrera oss på att föda barn! skönt med doula alltså!

Nu ska jag göra den sista researchen inför förlossningen - sen börjar jag känna mig färdigt förberedd. Minns int vem jag pratade om det med, men en sak som är "skönt" är att man aldrig kan förbereda sig på att bli förälder, eftersom att det är en så stor omställning och upplevelse - så det behöver jag inte ens försöka, jag vet int var jag ens sku börja. Men jag tror det kan hjälpa att jag fantiserat om olika cenarion som mamma i fler år redan, så jag är väl så bra mentalt förberedd som nu är möjligt. Resten tar vi vartefter.

Oj va dehär inlägget känns som det sista magbilds/graviditets-inlägget före bebisen kommer. Ändå går jag typ två veckor över tiden.... -_-

Gillar

Kommentarer

S.n
S.n,
Man kan också skriva att om barnet är medtaget så ska barnet hållas under placentanivå och navelsträngen mjölkas innan avnavlingen innan det blir klipp och spring 😊 Vem har ni som doula. Vill du berätta mera om din erfarenhet/syn på doula? 😊
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Vi har Pernilla L-G som doula! 😊 Här har jag skrivit mer om vår syn på doula! http://cindyekman.com/darfor-bestamde-vi-oss-for-doula/
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229