Manchester & stripes

I veckan färdigställde jag en väska jag haft i bakhuvudet sen jag hittade detta gröna manchester-tyg i tyghimlen som finns några stenkast från vårt hem, jag ska nångång blogga om stället, jag lovar.

En förkärlek för att skapa väskor har jag alltid haft, det kräver dock både tålamod och problemlösning längs vägen. Föredrar alltid att göra min egna mönster när det kommer till väskor, med lite erfarenhet kan jag utan att tänka räkna ut vilka delar som går var och vad som ska monteras när. Det ger en sån kick att sy nånting som är så användbart som en riktigt snygg väska. Stickväskan jag sydde förra året(länk) har jag använt till den grad att jag skulle behövt börja lappa ifall jag skulle använt ett tyg i sämre kvalité. Som tur var det tyget återbrukat från en gammal fjärilsstol och därmed väldigt slittåligt, canvas.

Manchestertyget går under samma kategori, denna får jag nog jobba hårt med att slita ut. Några ändringar för stadgan skall göras ännu innuti väskan, redan har jag hunnit ha den i flitig använding. I denna ryms förutom det väsentliga både kamera, två stickningar, en knippe blöjor och ombyteskläder om det vill sig – perfekt.

Till väskan sydde jag också ett kortfodral i samma tyg, med tillbehör jag hittade hemma. Remmarna och karbinhakarna till väskan beställde jag från kankaita.com.

På listan har jag nu en mindre version i gammelrosa, ska nog vika in och söka efter fler nyanser!

Gillar ni manchester? Eller är det för mycket retro-flashbacks?

58

8 Comments Manchester & stripes

 1. Fanny

  Vad fin! Alltså du är så snabb! Fast vi läsare ser ju inte bilder från processens gång i bloggen, men vore kul om du kunde börja skriva ungefär tidsåtgång då man som läsare inte förstår hur mycket tid som faktiskt gått åt. :)

  Reply
  1. Sara

   Oj blev nyfiken! Var finns tyg-himlen? Berätta gärna! 😊 Har tappat sy-lusten sen tygbutikerna stängde, borde hitta nåt nytt ställe…

   Reply
   1. Cindy Ekman Björkskog

    Det finns vid Indolaområdet, en väg efter den som går till Linnusperä, rekommenderar varmt ett besök! Det finns väldigt mycket beklädnadstyger, lite röntgensyn får man koppla på då hyllorna är väldigt fulla. :D

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.