Mina Quesidillas med extra allt

Äntligen är dagen kommen. Igårkväll fixade jag quesidillas med tillbehör till fredagsmiddag åt oss, och på samma gång passade jag på att skriva ner ett utförligt recept åt er, efter att min instagraminkorg går banans varje gång jag laddat upp bilder från middagsbordet.


Första gången jag lagade dessa hade jag fått en akut gravidcraving på tapas. Har inget minne av att jag nånsin skulle ätit quesidillas över huvudtaget, men alla smaker som jag har i mitt recept fanns i mitt huvud bara att blanda ihop. Skulle vara rätt kul att vara en innovativ kock/receptmakare sålänge man är gravid hela tiden, haha. När denhär coronatiden är förbi ska jag bjuda alla mina nära och kära på mina Quesidillas med extra allt, såheså. Vi måste ju inget annat än att dö, men att prova dessa recept tillsammans borde vara på andra plats. Enjoy! ...och tagga mig jättegärna på instagram om ni provar min sammansättning.

Hela tapas-brickan tar en stund att förbereda med olika dipper osv, men skulle ändå klassa alla recept tillsammans som en relativt snabb middag. Äh, ni bara måste prova, okej?Cindys guacamole - ett måste till Quesidillas!

1,5dl turkisk joghurt
1 avocado
1 klyfta vitlok
1/2 lime
1/3 tsk Sambal Olelek
Salt & peppar

Riv vitlöken fint, gröp ur avocadon och mixa dessa två tillsammans släta med stavmixer. Pressa ner saft från limen, , tillsätt joghurten och kryddorna - blanda väl. Får stå minst en kvart i kylskåpet före servering.

Cindys snabba kycklingQuesidillas

8st tortillabröd
1/2 röd paprika
ca 1/2 dl jalapenos
1pkt Atria vuolu chicken faijtas
ca 0,5kg Edame ost
, gräddost går riktigt bra det också
salt

Förbered genom att hacka jalapenos ganska fint, paprika i tärningar.
Lägg fram ett tortillabröd och skriva eller riv ost över hela brödet, lägg på en fjärdedel av alla ingredienser, salta ett varv och slutligen ett lager ost på och ett torillabröd över. Förbered alla bröden på detta sätt och stek dina quesidillas i medelvarm stekpanna på båda sidorna tills dom fått fin färg just före servering.


Batatstripes med limedipp

1 stor batat
Olivolja
Flingsalt

Tvätta bataten och skär i lagom stora stripes, behåll skalet på. Koka dem i 10 minuter, lägg dem sen på en plåt, ringla över olivolja och in i ugnen på 200 grader i ca 15-20minuter tills stripsen börjat få ordentligt med färg. Salta och servera.

1dl turkisk joghurt
1/2 lime
salt & peppar

Blanda turkisk joghurt med riivet skal och saft från limen, blanda väl och krydda efter smak. Låt stå övertäckt i kylskåp minst en kvart före servering.

Gillar

Kommentarer

Jarina
Jarina,
Jag fick faktiskt inspiration av dig när du la upp dom här på Insta story förra veckan så jag va också tvungen att göra dom 😃 Mina gjorde jag med samma vuolu som du, avokado, pico de gallo o massa ooost. Så gott, så tack för tips! 😊
jarina.fi
Cindyekman
Cindyekman,
Men så roligt att jag inspirerade er! 😍 Blev sugen på en quesidillas-middag nu igen 🙈🙈
nouw.com/cindyekman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229