Mitt nästan gratis pms-växthus

Hej på er!

Igår gjorde jag mycket, med blogga var inte en av dom sakerna, och på söndagar bloggar jag inte alls som bekant. Så tänkte bjussa er på två inlägg idag istället!

I helgen fick jag ett liten pms-utbrott. Anton försökte lugna mig och hitta lösningar till mina rådande problem, de flesta problem är inget som kan lösas på nåt enkelt sätt, men längst ner på listan kom jag fram till att nästan alla mina förkultiveringar har dött på grund av att jag ALDRIG får nåt växhus *buhuu*. Ja, ni hör ju, en skvätt pms-överdrift rådde där i stunden. Visst vill jag ha växthus men nåt så stort problem är det inte. Anton tog bilnycklarna och sa att han strax är tillbaka, hem igen kom han med ett litet växthus från Biltema, haha. Skönt för honom ändå att han kunde fixa åtminstonde ett litet problem jag har.

Helgen före fick jag hemlevererat två lastpallar av Antons moster som dom ville bli av med, det fick bli inredning till växthuset. Imorse grävde jag lite jord och komposterade löv och just hämtade jag mylla från Tokmanni som hade specialpris, 5st 50l säckar för 16euros, kap!

Eftersom att nästan allt vissnat plockade jag med mig två plantor från butiken också, pumpa och paprika. En gruka hade överlevt och några små tomatplantor som fick åka ut direkt. Lite spenatfrön fick jag lagt också.

Till höger i bild är rädisor, spenat, sallat och dill(tror jag) på gång, i den andra pallkragen har jag ringblommor och fick ner lite morotsfrön idag också. De svarta pallkragarna på friland är hälften mindre än den i växthuset.

Utöver dethär har jag ett litet land med jordgubbar, dom blommar inte så vi får se ifall det ens blir några gubbar iår, och några rader lök som växer i ilande fart!

Runt pallkragarna har jag visioner om att ta bort gräs och rama in området med bark och staket, men först behöver vi gräva bort den del av häcken som växer upp direkt jag klipper ner den.

Så det är lite om vad som är pågång i trädgården här!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229