Mommos limppå

Idag efter att jag fixat lunch till byggarna tog jag mitt pick, pack & Fia och traskade iväg till Antons mommo, som jag också kallar mommo hehe, för att baka hennes välkända jul-limppor med henne.

Jag hade med stickningen så klockan var nästan fem före vi kom hem igen. Så mysigt att jag fått en mommo på köpet när jag gifte mig! Eftersom jag aldrig träffat min fammo eller knappt minns min riktiga mommo som dessutom bodde en halvtimmes bilfärd ifrån oss, har jag aldrig haft dendär jag-far-till-mommos-efter-skolan -relationen, som Anton och nästan alla hans kusiner har.

Det roliga är att när jag och Anton blev ilag så berättade min mammas moster som har koll på hela släkten +resten av nejden att ju min mommo & Antons mommo gått i samma husmorsskola när dom var unga, och i samma veva sökte vi fram min mommos skrivhäfte från skoltiden, var vi hittade hälsningar som eleverna skrev åt varann, där i hittade vi en dikt som Antons mommo skrivit åt min mommo.

Tidigare i höst hittade mamma ett gruppfoto från skoltiden på dom två och några andra av eleverna på skolan. Bilden visade jag åt Antons mommo idag, tänk de va bilder kan väcka minnen! Så fint!

...och limppor blev det! En tog jag med mig hem.

Idag har gubbarna fortsatt med fönstren som är i full färd att bli bytta! Imorgon ska jag visa bilder från vinden åt er.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229