Nytt år, nya rutiner - mitt bästa tips just nu!

Egentligen är jag en riktigt höstmänniska. New year new me brukar sällan passa in på mig, däremot är september tidpunkten för när mitt år börjar och slutar, då jag funderar på mål och reflekterar över året som gått. Men iår har jag haft ett nyårsmål, eller mål och mål, en rutin jag hoppas hänger med en bra tid.


Förra vintern och våren fram till hösten var vi bra igång med veckohandlingen, men i takt med graviditetströtthet och sommar föll den bort helt och hållet. Nu kom jag på idén att skriva upp varje vecka i samma häfte, ett uppslag per vecka. På så sätt kan jag bläddra tillbaka när jag planerar nästa vecka för att se vad vi åt och hur inköpslistan såg ut. Fantastiskt smart, eller hur?


Tänker att jag ska börja satsa på att skriva lite finare veckodagar också så blir det ännu trevligare att bläddra.

Jag hittade en weekly-planner postitpacke i syrummet som funkar perfekt att skriva upp vilka dagar jag tänkt vad och sen fästa på kylskåpet att kika i så jag inte glömmer vad jag tänkt allt till. Om jag känner för att byta dagarn på de olika rätterna stryker jag bara över det jag gjort så ser jag tydligt vad som ännu behöver tillagas i veckan så att inget blir gammalt eller dåligt.

Förra veckan handlade vi på måndagen, på fredagskvällen var den första dagen Anton behövde vika in via Sale, och det var för fredagsgodis. Vi som är vana att fara via butiken på vägen hem varannan dag är så nöjda med att ha kommit igång med veckohandlingen, det sparar så otroligt mycket tid att inte behöva skicka iväg Anton eller själv fara till butiken varannan dag för att nånting är slut eller vi helt enkelt inte har nånting att fixa middag av.


Fördelen med att få planera vad för mat som ska lagas är helt klart att det blir så god mat varje dag. Att ta sig tid att kolla lite recept, planera lite mer spännande grytor varvat med dagar av riktigt god husmanskost. Dessutom faller det dagliga dilemmat "vad ska jag hitta på för mat idag?" bort, för det planerade jag redan i söndags.


Älskar rutiner som förenklar vardagen så mycket!


Så nyfiken, veckohandlar ni? Tipsa här i kommentarsfältet jätte-jättegärna om vardagsrecept som är återkommande hos er.

Gillar

Kommentarer

Milla
Milla,
För tillfället har vi lite kommit av oss med veckohandlingen, blir mer att jag skickar mannen och handla det som behövs på hemvägen. Förut planerade jag menyn för 1 eller t o m 2 veckor åt gången och skrev inköpslistan som vi sen handlade efter. Då var det bara att skicka mannen efter sånt som tagit slut/behövde fyllas på tills bi skulle och storhandla nästa gång, som t ex mjölk, bröd, frukt. Nu har det mer blivit att vi handlar när andan faller på och inte planerar så mycket i förväg, vilket leder till att man kanske köper mer onödigt än tidigare. Skulle gärna komma igång med matplaneringen igen! Så praktiskt att slippa fundera över vad man ska laga!
Cindyekman
Cindyekman,
Känner minsann igen mig där, haha! Jaa det är ju så tidseffeltivt för att inte prata om ekonomiskt. Föjer våra listor maniskt, nu inne på tredje veckan men dnågra få undantag då vi fått hämta nånting snabbt från sale, succé hittills med andra ord!
nouw.com/cindyekman
Fina Christina
Fina Christina,
Älska veckohandling och matplanering! <3 Just nu är jag dock bättre på det första än det sistnämnda. Men, kanske matplaneringen kommer igång bättre nu när sambon ska vara hemma några veckor. Men ja, jag letar mycket inspiration till veckomaten via nätet följer bland annat zeinas kitchen och linneas skafferi på instagram och de delar med sig av massor av enkel och god mat.
finachristina.fi
Cindyekman
Cindyekman,
Visst!! Bättre än inget alls det förstås! För mig har itritationsmomenten varit att nånting alltid tar slut eller glömts bort, så veckohandlingen och planeringen lättar verkligen på mina nerver också! 😅 Zenias kitchen har jag kollat in lite snabbt, Linneas skafferi var helt nytt, tusen tack för tips!
nouw.com/cindyekman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229