Once you go hemsytt, igen en gång

Hej på er!

Som jag nämnde igår hamstrade vi lite tyger vid Paapii förra helgen, direkt efter körde vi till Jeppis för staycation. Tygerna, mönsterdelarna & saxen hängde med.

Hos min syster satt jag på vardagsrumsgolvet och klippte tyg sålänge Charlie och hans kusin Tilde lekte runt mig, så jag passade på att be Tilde hämta lite baskläder som vi kopierade och klippte ut i unicorn-tyg. Detta blev resultatet. Passformen på trosorna tror jag att jag får se över, men hon får prova dem och så ser vi ifall dom behöver kortas av lite. Hon får också, efter eget önskemål, ett par trosor i solros-tyget som syns på bilderna längre ner i inlägget.

Tyget kommer från Wcollection.

Åt mig själv klippte jag ut fem par underbyxor, de allra bekvämaste. Ett par ska jag faktist ge åt min mor efter att jag så många gånger skrytit på hur bekväma dom är åt henne. Mina elastiska kantband tog slut efter tre par, lag in en beställning på några tiotal meter till här i veckan så jag får ihop dom sista paren jag klippt också. Mönstret jag använder är gratis(länk), jag har höjt midjan med 4cm och delat upp framstycket på mönstret för att kunna använda så mycket spillbitar som möjligt och för att få dem ännu lite finare med olika mönster och bottenfärger.

På listan att göra är några par helt vanliga, tråkiga, vita, beige och svarta.

Samtliga tyger är från Paapii förutom de enfärgade och tyget med kaktusar. Tygerna köpte jag för kilopris, så det blev inget att skrapa sig i huvudet över heller.

Det gröna tyget har jag en väldigt stor bit av kvar. Får klura på vad jag skall göra av det, väldigt stora mönster så det gör nog sig bäst i nått större plagg, idéer? Kanske klänningar åt Carros tjejer.

För att sy trosor behöver du verkligen bara en hushållsmaskin, tråd, kantband och tyg. Det är verkligen roligt att skapa nånting så väldigt användbart som underbyxor! Ifall ni är sugna fixar jag gärna en tutorial på hur man syr dessa.

Gillar

Kommentarer

Erica
Erica,
Vill gärna ha tutorial på trosorna och är också nyfiken på dina go to tygaffärer i Österbotten?
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Tutorial och affär-tips coming right up! 😃
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229