Önskeinlägg "Hur skulle din drömförlossning se ut?"

Hur skulle din drömförlossning se ut?

Så löd en fråga från inlägget var ni fick tycka till!

Dethär med förlossning är ju såklart väldigt svårt för mig att svara på eftersom jag aldrig upplevt en förlossning, därför vill jag heller inte måla upp nån slags såhär-ska-de-gå-till-bild.

Men om vi tänker att jag fött några gånger och vet hur de påriktit är att föda barn så skulle min drömförlossning se ut såhär.

Jag skulle vakna på det beräknade datumet utvilad klockan 08, brevid Anton som börjat sin pappaledighet. Jag skulle ha en förlossning som varken är utdragen eller för snabb. Jag skulle andas igenom mina värkar med en sjuk urkraft. Jag skulle duscha så ofta jag kan. Jag skulle ta PCB om jag hann och eventuellt lustgas, ingen epidural. Krystningskedet skulle ta några minuter och lilla gossen skulle tryggt ligga på mitt bröst tills han fått det han behöver från moderkakan. Anton skulle skulle stå brevid oss, fortfarande hålla min hand och klippa navelsträngen. Allt skulle vara okej med oss alla tre och inga förlossningsskador uppkommit. Nästa dag skulle vi sitta i sängen, Anton bakom mig & jag skulle sitta med vår lilla goose i famnen och amma.

Nånting sånt. Men lite mindre romantiserat kanske ;) Får ta en tillbakablick efter förlossningen hur bra min egentliga uppfattning såg ut före förlossningen... To make it clear, detta är inte min riktigta uppfattning om hur en genomsnittlig förlossning går till. Men helt möjlig tror jag nog denna förlossning är!

Vad är er bästa/värsta upplevese från er förlossning(ar)?

Gillar

Kommentarer

Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Tack för dig kommentar och vad skönt att det gick så bra för dig! Jaa men ja tror nog myki på att g-kraften får göra sitt också! Allt hemmåt som int saktar ner processen (Y) Tuusen tack! 😊
www.cindyekman.com
Rebecca
Rebecca,
Vaknade av att vattnet gick kl 05, åt frukost och ringde bb. Åkte in och när vi kört 5 minuter kom värkarna på en gång! När vi kört 10 minuter till var det 2 minuter mellan värkarna... Var öppen 6cm när vi kom in, låg och tog ctg kurvan i en timme och var efter det öppen 9 cm. Lite lustgas, satt på en pilatesboll och steg upp under värkarna och tryckte ansiktet i en fuktig handduk (kallt och skönt!). Krystade i nästan 30 minuter innan han kom, frisk och fin! Hoppas allt går bra och lycka till! 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229