Pannpizza till lunch

Hello!

Denna dagen har jag hunnit med så mycket redan! Klockan 0700 satt jag och väntade på att få gå in och påbörja sockerbelastningstestet vid labratoriet, somnade lite mellan varven men fick stickat en halv ärm under tiden jag väntade! Klockan 0930 gick jag ut från sjukan och fortsatte in till stan för att hämta lite garn från Katariina. Pippi-mönster blir det denhär gången, men mer än det kommer jag inte avslöja – utan mönster kommer jag sticka dessutom huhu…
Kom hem och rörde ihop pizzadeg som fick jäsa sålänge jag gjorde mig av med våra äckliga x-tra äpplen som smakade mjöl, dom blev till en  såå god långpanna med äppelkaka, recept får ni imorgon! 
Nu har vi ätit, nu är klockan 13 och jag och Fia ska dra ut på en promenad i Novembersolen och minusgraderna, aah livet!

Har jag nämnt att jag älskar kalla november- & decemberdagar?! 

blogg-1146
Till lunch då – detta åt vi. ↑
Det jag gillar mest med Leilas pizzarecept är hur snabbt degen blir färdig, i jämförelse med hur god den är!

Istället för att baka ut pizzadeg på vanligt sätt har vi börjat göra pannpizza här hos oss(eller ja – Anton är int så förtjust ennu men…). Det enda skillnaden mella pann- och vanlig pizza är att du har degen i en engångs(eller porslin – detta har jag dock inte provat)pajform med skorpmjöl i, så den sväller uppåt istället för sidorna i ugnen.

Så länge jag kan minnas har jag alltid valt pannpizza på restauranger var valmöjligheten finns, tycker bottnet blir så mycket rikare i smaken.
blogg-1148Leilas pizzabotten
4 stora pizzor(eller 3 pannpizzor)

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2–6 dl vetemjöl special

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen
    i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
  6. Smaksätt med valfri fyllning.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. (pannpizzan kräver lite längre tillagningstid men samma grader)

blogg-1143

4

Leave a Reply

Your email address will not be published.