Pepparkakshus & en avslutad tröja

Igår körde vi iväg till Jeppis i solnedgången, ungefär klockan 15.30 då alltså... Helt sjukt egentligen att det kan vara så stor skillnad på årstiderna. I Jeppis stod syrrorna med varsin kavel i högsta hugg och fixade pepparkakor av degen dom köpt av mig dagen före, så lite delaktig var jag trots att jag inte orkade med mycket pepparkaksbak.

Pepparkakshuset som Carro & Cissi gjorde. ↑

Iställe för att kavla pepparkaksdeg for jag och gubben i en välbehövlig bastu(vår är lite ur bruk, skulle gärna fixa nya bänkar före jag börjar basta här hemma ;)) och sen satt jag resten av kvällen i soffan med min stickning i famnen - tröjan som garnet tog slut till, om ni minns? Dom sista trådarna klippte jag i bilen påväg hem till jeppis och nu är den helt klar! Carro fick prova den igår och den satt riktigt bra trots att jag improvisera med mönstret lite... Var tvungen att själv prova den när vi kom hem, en graviditetsvecka till kan jag väll använda den men sen får den nog åka på hyllan tills lillen är född så jag inte töjer ut den!

Den är såå mysig, varm & mjuk så jag dör lite inombords! Hoppas nästa potentiella modell som kommer över vår tröskel gör det snart så jag får fota den på så ni får se modellen på tröjan lite bättre!
Drops AIR var ett riktigt mysigt garn att sticka i, och snabbt gick det! Sånt gillar ju jag ;) Mönstret hittas här - men det var ganska lång ifrån sanningen i mitt fall, så min tröja är i de flesta fall inte gjort efter mönstret!

Nu ska jag ta Fia med mig ut på en rejäl promenad, håll tummarna för att foglossningar & sammandragningar sku lämna mig ifred en timme! Ikväll är det myskväll med syjunta-gänget vid allkristet som står på schemat. Sämre måndagskväll kunde man ju haft!

Gillar

Kommentarer

Kitty
Kitty,
Va fint pepparkakshus, jättemysigt! Tröjan är så snygg! Ser ut att vara riktigt skön 😊 /Kitty
dromgarden-10.blogspot.fi/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229