Rosor av kaffefilter – DIY

Hej på er!

Hoppas ni har en fin lördagskväll, jag sitter med en skål guacamole i soffan, med en stickning brevid mig som väntar på min uppmärksamhet. Vi hade en hel drös kvinns här tidigare idag, jag hade nämligen bjudit in till syjunta, varav två gäster jag aldrig ens mött före idag, förutom på instagram då. Vi hade en så rolig och mysig eftermiddag runt soffbordet. Älskar att träffa likasinnade människor!

Före gästerna kom hann jag veckla ut de sista rosorna. Det är nämnligen det jag sysslat med de två senare kvällarna – kaffefilterrosor. Jag målade två rosor i nästan två timmar, och då var jag ännu heller inte nöjd, utan det abolut bästa och snabbaste sättet är att helt kallt doppa dem i hallonstärkelse som jag höftade fram här för två kvällar sen eftersom att jag inte hade akrylfärg hemma.

Hallonstärkelse till kaffefilterrosor
Häll upp 1 dl ljummet vatten i ett glas, blanda med två matskedar majsstärkelse och rör om tills det löst sig, blanda i 1/2 dl hallon, mosa och sila bort fröna.

Genom att doppa dina rosor i hallonstärkelsen och låta dem hänga upp och ner när dom torkar så får dom den fina mörka kanten på bladen, ifall du inte är nöjd sen när dom torkat kan du fylla i med vattenfärger i efterhand.

För rosorna har jag använt denna mall och följt denna tutorial när det gälde själva monteringen, sen har jag doppat hela blomman i stärkelse, låtit torka helt och vecklat ut dem med hjälp at vatten, en pensel och t.ex blytertspenna att forma bladen med. När du penslar bladen med vatten går dom att forma som du vill, viktigt att inte blöta ner centret av blomman, den behöver stå uppåt fortfarande. Sök på youtube för mer hjälp!

Väldigt smidigt med rosor som aldrig vissnar tycker jag. Till nästa bukett ska jag prova att färga dem med blåbär.

47

Leave a Reply

Your email address will not be published.