Sockersöta trolldegskreationer

Hej på er!

Äntligen fredag och piggare ögon i detta hus. Charlie börjar vara på bättringsvägen och jag har klarat mig undan förkylningen än så länge, tack och lov!

Ikväll ska jag och några andra stickvänner på stickträff till grannstaden, det enda problemet är att jag inte har nånting roligt att sticka på(ignorerar mina UFOn).. Inte ens min evighetsvirkning har jag med mig för den glömde jag hos mamma. Nåväl, nog ska jag få lagt upp nånting roligt på stickorna före vi drar iväg.

Påtal om fredag så har vi bakat trolldeg i veckan. När Charlie varit sjuk har han, som alla andra barn antar jag, varit gnällig och otålig så därför har jag tänkt lite extra på roligheter vi kan pyssla med. Denhär gången blev det trolldeg!

I tisdags bakade vi ut degen och igår var den torkad så att vi kunde måla den. En riktigt gullig påse fredagsgodis blev det.

Receptet på trolldeg är nåt av det enklaste, passade perfekt åt Charlie att blanda med lite knådningshjälp i slutet. Inga konstiga ingredienser och du hittar dem ganska säkert i skåpet redan, sånt gillar vi!

4 dl vetemjöl

2 dl salt

2 dl vatten

2 msk rapsolja


Blanda allt och baka ut direkt eller senare, tänk på att förvara i plastpåse i kylskåpet. Degen lufttorkar!

Jag skulle gärna lackat de olika godsakerna med nått slags lack. Det får bli till en annan gång! Kommer definitivt göra fler glassar och bakelser att ge bort.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229