Sömnrutiner, vardagslunk & sovrumsdrömmar

Hej på er!

Lite tyst har det varit från min sida märker jag nu... Skönt med en liten paus, men på samma gång har jag känt mig lite halv utan bloggen. Nu är jag igång igen.

Vi har en fullproppad helg och vecka bakom oss. Anton började jobba igen förra veckan, jag har hjälpt min vän Ottilia med bröllopsförberedelser några kvällar och stickat och sytt varje ledigt stund jag fått. Vi bjöd över våra vänner på middag i fredags, i lördags besökte vi Paapii för lite tygköp, fortsatte sen mot Jeppis för att hänga med kusin Tilde och köpa blåbär att fylla frysen med inför vintern.

Kvällssolen påväg hem på cykeln, underbart! // Middag med kära vänner. // Den vackra hortensian vi fick av middagsgästerna pryder köksbordet.

Outfit bestående av en välanvänd plisserad kjol från asos, toppen jag stickat på under sommaren som nyss blivit färdig, min virkade väska som jag publicerat mönstret på här. // Lilla stora killen när vi hängde vi Paapii som förnyat sina utrymmen, lite tyg kom vi hem med som jag ska visa er vad jag sytt av. // Charlie busade vid mommos resten av helgen.


Vi är tillbaka i vardagslunket igen efter att ha varit hemma hela familjen sen påsk. Charlie har utvecklats så otroligt mycket under sommaren, hur kommer det sig att barn växer ett extra år under bara sommarmånaderna?

Mommo levererade en säng åt Charlie förra veckan, som han verkligen gillar. Med Charlie har vi haft det otroligt enkelt med sömnen - då han väl somnar sover han hela natten, så har det varit sen vi kom hem från BB. Nätterna jag varit uppe ur sängen av nån anledning är ytterst få. Grejen är att han aldrig riktigt vaknat, han har ammat i sömnen, gråtit eller gnytt till i sömnen - till och med haft spysjukan i sömnen, han satte sig upp när han skulle spy och somnade om direkt i min famn tills nästa gång. Så de gånger han behövt nånting eller så har han aldrig vaknat på grund av det, utan fortsatt sova sålänge jag vetat och gett honom vad han velat ha.

Däremot att somna är och har alltid varit lite knepigare. När han var runt ett år räknade jag alltid med att natta honom till midnatt, det senaste halvåret har han somnat tidigare vilket är superskönt.

Det om det, nu har han sovit i sin egen säng varje natt och kommer tassande till oss på morgonen. Han har inte somnat själv alla kvällar men kanske vi får in det också i nåt skede, känner heller inte att det är nånting jag har som krav egentligen, han har somnat tätt intill mig eller Anton hittills i livet så att mittiallt börja somna på egen hand känns nog ovant o otryggt för honom, men vem vet kanske det lyckas med tiden. Tips för barn som har svårt att få ro?

Nu har jag fått ett riktigt sug efter att fixa om vårt sovrum när vi inte är beroende av att ha sängen mot väggen längre. Ser framför mig ett mysigt sängtak i mitten av rummet och att få sätta fötterna tillbaka under sängen, haha.

Vi har lite projekt i rullning här så vi får se när vi kommer så lång. Hösten inspirerar mig så mycket! Äntligen är den snart här igen! *tänder ljus och plockar in rönnbär*

Sådärja, nu har jag fått skriva av mig lite! Vad händer i era liv? Längtar ni efter hösten? Vill så gärna veta! Ha det bra så hörs vi imorgon igen.

Gillar

Kommentarer

Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Ja minsann! Njuter av en relativt lugn period hos oss nu. Ja visst! Så smidigt att kunna vara var som helst nästan med stickningen.
www.cindyekman.com
Cindy Ekman Björkskog
Cindy Ekman Björkskog,
Oj nej! Det är SÅ frustrerande... Håller med ang egentiden. Ni får komma ihåg att boka in tumistid så gott det går! Traktor Alex var nytt för mig, har hört om dom andra nattningsböckerna, men aldrig provat.
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229