Sticknörd 2.0

Hej vänner!

Tänkte snabbt kika in och säga: nej jag har inte glömt bort er. Däremot har jag en stickmaskin(!) stående på vår köksö, så det förklarar en del.

Igårkväll smög jag och lånade Gunn-britts, Antons mormors gamla stickmaskin från grannens förråd. Den har nog inte blivit rörd på minst tio år tror jag, men går som en klocka! Lite, okej ganska mycket seg är den men löper gör den och allt fungerar som det ska, några nålar och plastgrejer som sitter mellan nålarna är borta med det stör inte så mycket sålänge man lägger upp maskorna i andra änden.

Sen igårkväll har jag stickat två ärmar och ett halvt framstycke, och då har vi också hunnit vara på vift sen lunch! Det går snabbt minsann. Men en rejäl putsning och inoljning står näst på tur, det börjar bli träningsverk i mina axlar.

Maskinen är väldigt simpel men saknar många tillbehör, med lite fantasi går det också utan. Bra ändå att börja på med de simpla varianterna tänker jag. Jag har eventuellt suttit och googlat stickmaskiner några timmar ikväll...

Kom igång så bra med att gå till sängs tidigare, fram tills nu, haha! Om jag sku få en tia för varje ny hobby jag tar mig an.

Till helgen har jag eventuellt en ny, vit tröja i masktäthet 26m/10cm, det ni.

Nån av er som provat stickmaskin? Ännu bättre, nån som har en att sälja åt mig? Punchcard-läsare, nålrad för ribb och 2-tråds löpare, anyone?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229