Superenkel pepparkaksdeg

Hello! I förrgår gjorde jag min första ever pepparkaksdeg. Det var mycket enklare än ja trott och blev mycket godare än köpis deg!

Pepparkaksdeg (ca 5 plåtar kakor) taget härifrån.

200 g osaltat smör 1 1⁄2 dl mörk sirap 3 dl strösocker 1 1⁄2 dl vispgrädde 1 msk malen ingefära 1 msk malen kanel 1⁄2 msk malen kryddnejlika 1⁄2 msk malen kardemumma 1 msk bikarbonat 10 dl vetemjöl

Gör såhär:

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn. Ta fram degen 1 tim innan utbakning.

>
>Garneringen blandar jag alltid lite vartefter av floursocker & citronsaft för att få rätt konsistens, lite knepigt att få det bra men jag brukar alltid göra på så sätt att när garneringen känns liite för klumpig och torr knådar jag det i handen en stund, så att det värms upp lite, då smälter det samman och blir lätt att arbeta med. Använder vanliga fryspåsar som jag tar ett litet hål i hörnet på.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229