Svar på fråga - allt om vårt golv

Anonym frågade:

Hej! Vad tycker du hittills om ert vita golv? Lättskött? Syns smuts snabbt osv?

Har för mig att du först ville ha träfärgat golv? Vad fick dig att ändra dig och måla vitt istället? För svårt att få slipat tillräckligt bra för att endast kunna lacka(?) det sen? Ska själv börja slipa vårt golv inom en snar framtid och har tänkt lacka det sen efter, men är orolig att vi inte kommer få slipat det tillräckligt, och kommer behöva måla det istället..

Snyggt är de ju självklart med vitt, men är superorolig hur det fungerar med djur, barn osv..? :0

Hej! Om ni har möjlighet tycker jag personligen att ni ska lacka golvet, men är golvet så skadat att det blir svårt att få det snyggt tycker jag ni ska ta en funderare om det är värt det. Vi valde att hyra slipmaskinen och slipa golvet själv, detta tog nästan en vecka att göra och vääldigt många svordomar, och då har jag en ovanligt stark karl som tog hand om slipningen dessutom. Målningen kan man däremot riktigt bra sköta själv!

Vi har ju faktist inte vitt golv, utan varmt ljust grått. För vitt golv var jag fast bestämt att inte måla golvet i. Att några nyanser ljusare golv hjälper så mycket som det gör är helt ofattbart. Smutsen syns inte alls på samma sätt, men då igen så har vi stora skåror och skador i vårt trägolv som också "hjälper till" med att golvet inte ser så smutsigt ut fast det nog kan vara väldigt smutsigt.

Med andra ord... -Är det värt jobbet? -Anlita golvexperter som slipar golvet, det är värt pengarna! -Hitta en snäppet mörkare nyans än vitt som passar er inrednings-stil.

Helst skulle jag haft träfärgat golv, men tyvärr hade golvet plastmattor på sig som var fastspikade, limmade & på vissa ställen t.om skruvade i trägolvet, så trägolvet var så förstört att det skulle blivit väldigt fult att lacka det... Helst skulle jag i såna fall såpat golvet, men pappa inflikade att vi isåfall får bannlysa blåbär, barn som klottar på golvet & hundvalpar som kissar ner sig. Såpat golv drar i sig allt, tyvärr.

Skulle vårt golv inte varit så förstört skulle vi absolut lackat golvet! Men vi är också nöjda med vårt målade golv, huvudsaken att vi fick bevara trägolvet.

Den största nackdelen med målat ljust golv är att helvita mattor inte gör sig så bra mot golvet, men det går nog ändå helt okej!

Påtal om golv som har jag gått med lykta & ljus efter ett golv till vinden. Först tänkte jag att man ju omöjligt kan leva med olika golv uppe och nere, men kom fram till att det får se ut hur det vill, för jag vill faktist ha lite träfärgat golv i mitt liv. Så jag började gå igenom allt som fanns vid Hartmans, utan större lycka, jag är lite för kräsen för mitt eget bästa.

Men så gick jag igenom IKEA's webshop inför helgens resa och hittade detta golv, i perfekt nyans & skråmighet. Nu återstår frågan, är IKEA-golvet bra? Har nån av er detta eller andra IKEA-golv och kan berätta nånting om hållbarhet osv? Beskrivningen på webshopen berättar ju inte direkt så mycket om vi säger som så...

Det går ju dessutom alltid att måla över om man tröttnar på nyansen...

Gillar

Kommentarer

Trägolv
Trägolv,
Tack så jättemycket! 😃
Cindy Ekman
Cindy Ekman,
Ingenting! Hoppas mitt svar hjälpte er i valet 😃
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229