Svar på kommentarer om kameror

Här kommer ett långt inlägg om kameror, två kommentarer jag tänkte svara på lite snabbt.

Fråga 1.
Hej! Jag skulle själv också vara i behov av en ny, lite mindre kamera. Därför är jag lite nyfiken på din Nikon… Vad har du tyckt om kameran? Fördelar/nackdelar? :D


Min Nikon 1 J5 är en jättebra kamera! Den har alla funktoner som gör det lättare att tycka om den, justerbar skärm, touch-screen, trådlös överföring, lång batteritid, möjlighet att själv ställa in inställningarna, osv. Men, den gör sig inte lika bra i mörker, tyvärr. Men då igen är jag bortskämd med bra kameror, så kanske detta är helt vanligt för kompakta kameror? ;)
Den är underbar i dagsljus med sitt vida objektiv och många skarpa megapixlar, men mörkare miljöer klarar den inte av.
Däremot kan man faktist få fasta objektiv på den, fasta objektiv är ju myycket mer ljuskänsliga än vanliga, så kanske det vore en idé.

Nikon 1 J5 är super om du tänkte fota i dagsljus och med svaga ljuskällor och vill ha en enkel kamera med möjlighet till mer avancerad användning.

Andra kompakta systemkameror som jag hört goda ord om, men inte provat är Sony a6000 & Olympus OM D EM-5.

Fråga 2.
Vad har du för kamera?

Vad hade du för kamera innan?
Kan du göra en recension på din nuvarande kamera och berätta vad som e bättre/sämre med den än den/de tidigare kameran/kamerorna? :)

Jag har en Nikon D7000(mellan-bra-modell) nu, innan hade jag en Nikon D3200(amatör-modell) & snart kommer jag byta upp mig till en D8100, D800 eller D700, (alla av dessa är pro-modeller)modellen är lite oklar ennu, men byte är pågång!

D7000 är en riktigt bra blogg-kamera! Den tar in ljuset på ett riktigt härligt sätt, alla knappar är väldigt lättillgängliga och många, kameran är lätt att använda, men har också många extra funktioner som kan grävas fram från menyn.
Den är en superbra fortsättning från amatörkamerorna för blogg-kvalité.
Jag som jobbar med fotografi klarar mig inte längre på denna kamera, men till bloggen funkar den superbra!
En ny version av min D7000 är t.ex denhär. Denna är snäppet vassare!

Nikon D3200, oh how you treated me good!
Amatörkameran som verkligen är nånting att satsa på som nybörjare & intresserad. Den är inte allt för svår att lära sig men ger ändå skarpa bilder, släng på ett fast objektiv och fota under dagsljuset och voliá, supersnygga bilder! En enkel kamera att förstå sig på och få snygga pics med.

En ny version av min D3200 är t.ex denhär.

För och nackdelar då..

Det tar väldigt länge att fota me D3200 jämfört med D7000 eftersom det saknas måånga navigationsknappar på den förstnämnda. Detta har dock ingen skillnad om du byter från D3200 till D7000. Då vänjer du dig och tycker den är lättnavigerad. ;)

Storleken på kamerorna skiljer sig och påverkar såklart greppet när man är van med en större kamera.

Eftersom D3200 är en billigare(ca 350€ kamerahus)amatör-kamera, är den på många punkter bättre än mellan-pro kameran D7000(ca 1000€ kamerahus). T.ex ger den mycket skarpare bilder med sina 24,1 mpix mot D7000's 16,1 mpix. Om du velat köpa en mellan-pro kamera med motsvarande mpix hade du fått plussa på några hundralappar till. Det är lite svår att förklara såhär i text men jag ska försöka.

D7000 är dyrare att tillverka pga sina många fler egenskaper, så då kan mpix vara lägre på den men D3200 som inte är alls lika dyr att tillverka, kan ha högre mpix men ändå vara billigare, förstår ni? :D

Men ändå skulle jag fota alla dagar i veckan hellre med min D7000 för när det kommer till kritan klarar den av så mycket mer än D3200, en uppdatering helt enkelt.

För en nybörjare som inte kan baserna i fotografering, hur iso-bländare-slutartid fungerar skulle jag aldrig lägga D7000 i händerna på. Eftersom den inte går för sig själv på samma sätt dom amatör-kamerorna finns risken att nybörjaren blir matt när hon inte förstår sig på fotograferingen, därför mina vänner är amatör-kamerorna inkörsporten, och behöver vara det också!

Huh, grattis ni som orkade igenom denna långa text!

Gillar

Kommentarer

LL
LL,
Vet int om du bara samlar på analoga kameror (typ som inredningsdetalj) eller om du också fotar analogt ibland. Berätta gärna lite hur som. 😊
Cindy Ekman
Cindy Ekman,
Intressant fråga! Ska svara i ett inlägg åt dig! 😊
www.cindyekman.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229